Kategorichef till Mestergruppen

Kategorichef till Mestergruppen

Är du en affärsdriven och engagerad person som har erfarenhet av avtalsförhandlingar? Vill du arbeta hos Sveriges största aktör inom byggvaruhandeln och vara med och bidra till deras fortsätta tillväxt? Som Kategorichef hos Mestergruppen erbjuds du en nyckelroll i en entreprenöriell och dynamisk organisation vars kultur kännetecknas av engagemang, innovation och professionalitet!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Mestergruppen.

Om företaget

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG, BOLIST och Järnia. Sammantaget är de marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med cirka 275 butiker över hela landet. Koncernen har en total årsomsättning på 9 miljarder kronor.

Mestergruppen Sverige AB är ett servicekontor med ca 70 medarbetare placerat i Solna. Som stödfunktion har de ett viktigt uppdrag att tillhandahålla relevanta produkter och tjänster till deras medlemmar/delägare, för att de i sin tur ska vara lönsamma och framgångsrika. Servicekontoret tillhandahåller ett brett utbud av tjänster och stöd inom inköp, logistik, etablering, affärssystem och digitalisering, e-handel, marknadsföring, butiksutveckling, samt certifiering för miljö- och kvalitet. Utöver servicekontoret har Mestergruppen också en logistikverksamhet i Helsingborg.

Arbetsuppgifter

Som kategorichef ingår du i inköpsavdelningen, kärnan i Mestergruppens verksamhet och du har ett helhetsansvar gentemot butiker där du hanterar sortiment, inköpspriser och avtal inom dina kategorier. Du utför behovsanalyser och driver kategorierna framåt i samförstånd med kedjorna, delägare, medlemmar och butiker med ett affärsmässigt förhållningssätt. Vidare driver du upphandlingar av produkter och du förhandlar och skriver leverantörsavtal. Du ansvarar för att skapa kategori- och sortimentsplaner utifrån marknadens behov samt driver sortimentsutveckling och tar fram ett anpassat och lönsamt produktsortiment. Att identifiera och driva projekt för lansering av nya produkter är en del av dina arbetsuppgifter samt följa upp inköpsstatistik; och lönsamhet inom dina kategorier. Rapporteringen sker till Inköpsdirektör för Mestergruppen Sverige och du har ett nära samarbete med de andra kategoricheferna samt övriga avdelningar. Tjänsten innebär inget personalansvar.

Konkreta arbetsuppgifter:
* Hantera sortiment, inköpspriser och avtal
* Driva upphandlingar av produkter
* Skapa kategori- och sortimentsplaner utifrån marknadens behov
* Föreslå kampanjer och framföra säljargument
* Medverka på butiks- och leverantörsträffar

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Avslutad eftergymnasial utbildning gärna inom ekonomi eller teknik
* Minst fem års erfarenhet av en liknande roll, exempelvis kategori- eller produktchef alternativ strategisk inköpare
* Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift
* Goda kunskaper i Excel
* Erfarenhet av att arbeta inom byggbranschen är meriterande

Vi tror att du som person har utmärkt samarbetsförmåga och kan skapa goda och långsiktiga relationer såväl internt som externt. Därtill är du driven i ditt sätt att arbeta och har förmåga att hantera dagliga förändringar i arbetet, samtidigt som förbättringsarbete är naturligt för dig. Vidare trivs du att arbeta i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter och har en god förmåga att planera och strukturera dina arbetsuppgifter. Vi tror att du har förmågan att se detaljer i arbetet samtidigt som du kan se en helhet utifrån verksamheten för att utveckla affären med hjälp av ditt affärsmässiga angreppssätt. Slutligen är du målmedveten och gillar att se tydliga resultat av ditt arbete och du är analytiskt lagd vilket gör att du snabbt förstår komplexa uppgifter.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Solna, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 5 maj 2023 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.