IT-specialist till Bonnier News

IT-specialist till Bonnier News

Har du erfarenhet av 2nd-line och användarsupport inom grafisk design? Vill du arbeta med teknisk problemlösning på Nordens ledande mediehus? Då kanske du är Bonnier News nya IT-specialist? Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Bonnier News har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Bonnier News en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget

Bonnier News är en del av Bonnier koncernen och är Sveriges ledande nyhetsaktör med 9,7 miljarder kronor i omsättning och över 8 000 anställda. Bolaget har sin kärna i dagstidningarna Dagens Nyheter, Expressen samt Dagens Industri och har de senaste åren befunnit sig i en stark tillväxtfas. Bonnier News drivs av att stärka det fria ordet och bidra till ett demokratiskt, hållbart och inkluderande samhälle. Som Nordens ledande medieföretag hjälper Bonnier medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle med hjälp av deras journalister som granskar, rapporterar och berättar om vår tids frågor. Bonnier News är måna om att alla deras anställda ska få sina röster hörda och ha möjligheten att växa och utvecklas i sina roller. I rollen som IT-specialist hos Bonnier får du därmed stora möjligheter att utvecklas.

Du kommer att tillhöra Bonnier News IT-avdelning i deras natteam. Arbetstiderna är därmed förlagda under kvälls - samt nattid, antingen kl. 16:45-01:30 eller kl. 20:00-05:00. Schemat är rullande med jobb fyra till fem dagar i rad, för att sedan vara ledig fyra eller fem dagar åt gången. IT-avdelningen på Bonnier News tillämpar ett agilt arbetssätt och arbetar till största del i en macOS miljö på klientsidan och macOS/Windows/Linux på serversidan.

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-specialist kommer du arbeta On Site med att bistå Bonnier News redaktionella verksamhet med teknisk produktionssupport och övervaka produktionsflöden för såväl tryckta tidningar som digitala sajter. Under kvälls- samt nattid är det många tidningar som skickar sina sidor till tryck och du kommer därför även arbeta med att följa flöden, övervaka larm, installera utrustning för användare och redigera sidor i Indesign. Vidare kommer du hjälpa Bonnier News medarbetare med ärenden via ärendehanteringssystemet ServiceNow vilka bland annat kan handla om utrustning och felsökning. Medarbetarna du hjälper är allt från reportrar, fotografer och chefsassistenter. Övergripande arbetsuppgifter:

* Teknisk produktionssupport och övervaka produktionsflöden
* Följa flöden, övervaka larm, installera utrustning samt redigera sidor i Indesign
* Arbeta i ärendehanteringssystemet ServiceNow
* Hjälpa medarbetare med diverse IT-relaterade frågor vad gäller exempelvis utrustning eller felsökning

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Ett par års arbetserfarenhet inom 2nd-linesupport
* Kunskap av användarsupport inom grafisk produktion, främst Indesign
* Arbetserfarenhet av felsökning och hantering av Apple Mac och MacOS
* Arbetserfarenhet av serveradministration (Windows, Mac och viss Linux) samt iOS
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
* Meriterande med erfarenhet av redaktionellt arbete i Indesign CC, Newspilot eller tryckteknik

För att passa i rollen som IT-specialist hos Bonnier News ser vi att du är en självgående person som har förmågan att driva dina processer och ärenden självständigt framåt. Vi tror att du är nyfiken och motiveras av att driva din utveckling framåt. Då du kommer samarbeta och hjälpa både kollegor inom IT-avdelningen och många andra medarbetare ser vi att du trivs med att hjälpa och stötta andra. Slutligen har du förmågan att arbeta flexibelt och anpassa dig efter förändrade förutsättningar.

Övrig information

Start: Omgående
Plats: Stockholm, Kungsholmen
Lön: Enligt överenskommelse

Arbetstiderna är förlagda under kvälls - samt nattid, antingen kl. 16:45-01:30 eller kl. 20:00-05:00. Schemat är rullande med jobb fyra till fem dagar i rad, för att sedan vara ledig fyra eller fem dagar åt gången.

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 16 maj 2023 (56 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.