Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Inköpare till Iconic Wines

Ansök nu

Har du tidigare erfarenhet av inköp av vin samt en stor passion för produkten och ett orubbligt affärsdriv? Vill du dessutom arbeta i ett spännande bolag och bli en del av Sveriges största vingrupp? Hos Iconic Wines erbjuds du en nyckelroll i ett litet, positivt och energifyllt team där du får vara med och bidra till dess fortsatta tillväxt!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en heltidstjänst och en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Iconic Wines.

Om företaget

Iconic Wines är ett ledande svenskt vinhandelsföretag som erbjuder några av Sveriges mest älskade viner och ett sortiment med viner från hela världen. Företaget är ungt och energiskt med lång erfarenhet av vinbranschen, vilket gör att de kan kombinera tradition och nya idéer på marknaden. Iconic Wines är en del av Viva Wine Group som är den största vingruppen i Sverige. Som ett företag som fortsätter att växa och utvecklas, söker Iconic Wines nu en driven inköpare för att förstärka deras team. Hos Iconic Wines omfamnar man den föränderliga vinvärlden fullt av historia, kultur och passion, och man strävar alltid efter att erbjuda detta genom sina väl utvalda viner. För Iconic Wines är ingen dag den andra lik. Här får du snabbt ta ett stort ansvar och arbeta tillsammans med kollegorna mot gemensamma mål.

Arbetsuppgifter

I rollen som Inköpare hos Iconic Wines tillhör du inköpsteamet och du rapporterar till Purchasing Director. I rollen har du ett helhetsansvar över en spännande produktportfölj inom vin och du arbetar främst mot Systembolaget. Du har ett nära samarbete och kontakt med leverantörer och producenter runt om i världen och du ansvarar för att utveckla nya och befintliga relationer. Du har ett stort fokus på Systembolagets lanseringsplan och offertförfrågan, och kontakt med respektive inköpare på Systembolaget. I rollen ansvarar du för att övervaka marknadstrender, hitta nya vinproducenter och tillsammans med dessa blenda viner som skulle passa in i företagets sortiment. Vidare arbetar du med att förhandla priser och villkor samt rapporterar försäljningsresultat och statistik. Resor förekommer i tjänsten.

* Ansvarig för hela affärskedjan från producentkontakt, kvalitetskontroll, prisförhandling och lansering efter Systembolagets rutiner av viner från runt om i världen
* Utveckla/expandera portfölj med producenter som strategiskt passar Iconic Wines
* Producentansvar av tilldelade producenter (estimera volymer, analysera priser, varumärkesutveckling)
* Kvalitetssäkra sortimentet (mycket god kunskap om vinkemi, vinproduktion, blending och kundpreferenser)
* Arbeta med Systembolagets lanseringsplan och offertförfrågningar

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Sommelierutbildning alternativt kurser inom vin
* Minst fem års erfarenhet i branschen, varav minst tre år som inköpare
* Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska
* B-körkort

Vi söker en energifylld och positiv person som är affärsdriven och självgående samt har förmågan att fatta välgrundade beslut. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har stor kunskap och intresse för vin samt goda kommunikations- och förhandlingsfärdigheter. Eftersom du i rollen har flera kontaktytor både internt och externt är du kommunikativ och trivs väl i samarbete med andra men har även ett bra driv att arbeta självständigt. Som person är du prestigelös, driven och tar initiativ för att genomföra förändringar samt förbättra processer.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Blasieholmen, centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 juli 2023 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare