Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

HR-specialist till Arbetarnas Bildningsförbund

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en driven HR-specialist med passion för att stödja chefer och utveckla organisationer? ABF, Sveriges största studieförbund, söker nu en nyckelperson till sin HR-enhet. Här får du chansen att arbeta både operativt och strategiskt i en dynamisk miljö, där ditt arbete gör skillnad för chefer och medarbetare i hela landet!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos ABF.

Om företaget

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang i hela landet. ABF arbetar för att göra lärande och kultur tillgängligt för alla och har en stark lokal närvaro. Verksamheten bygger på värderingar om jämlikhet och solidaritet och syftar till att varje individ ska kunna växa och bidra till samhället. ABF är politiskt oberoende men delar värderingar med arbetarrörelsen. I ett föränderligt samhälle fortsätter ABF arbeta för demokrati och jämlikhet.

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-specialist hos ABF arbetar du brett med HR-relaterade uppgifter och fungerar som en viktig stödperson för organisationens chefer. Du ger råd och vägledning i arbetsgivarfrågor samt erbjuder support i dagliga HR-frågor. En central del av rollen är att fungera som ett stöd i lokala förhandlingar. I rollen är du i viss mån involverad i rehabiliteringsärenden samt med förbättringsarbete och systematiskt arbetsmiljöarbete och utvecklar strategier tillsammans med HR-teamet. Vidare skapar och reviderar du interna policydokument relaterade till chefer och medarbetare, utvecklar och leder processer för personal- och organisationsutveckling samt håller i ledarskapsutbildningar. Därtill ansvarar och stödjer du organisationen vid rekryteringar.

ABF erbjuder ett dynamiskt och utvecklande arbete där du har möjlighet att arbeta både operativt och strategiskt. I rollen ingår du i HR-enheten som består av två kollegor och tillsammans arbetar ni med stort fokus på att stödja chefer inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Rollen kräver coachande och rådgivande färdigheter för att effektivt stödja och utveckla organisationens HR-arbete.

* Ge råd och support till organisationens chefer i arbetsgivarfrågor och dagliga HR-frågor
* Nära stöd i lokala förhandlingar på de olika avdelningarna
* Utveckla och leda processer för personal- och organisationsutveckling
* Hålla i ledarskapsutbildningar för chefer samt ansvar för rekryteringsprocesser

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Krav:
* Akademisk examen inom HR, personal eller likvärdigt
* Minst tre års erfarenhet av arbete i liknande HR-roll
* Goda systemkunskaper och kunskap i Officepaketet
* Erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och rekrytering
* Erfarenhet av att arbeta med kollektivavtal
* Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Meriterande:
* Kunskap i rekryteringssystem
* Erfarenhet och intresse av att driva utvecklingsarbeten och digitaliseringsprocesser
* Arbetslivserfarenhet från en idéburen organisation/offentlig sektor

För att lyckas i rollen är du som person nyfiken och du motiveras av driva projekt framåt och är inte rädd för att ta egna initiativ. Du har god planeringsförmåga och kan prioritera bland arbetsuppgifter samt har förmågan att arbeta självständigt. Vidare söker vi dig som har en god kommunikativ förmåga, både skriftligt och muntligt. Du har en naturlig fallenhet för att uttrycka dig tydligt och effektivt och förmedla information på ett kvalitativt sätt. Du trivs med att arbeta med människor i en förändringsbenägen miljö där du får vara delaktig. Du värdesätter nära samarbete med kollegor och hanterar information och frågeställningar inom HR med integritet och gott omdöme. Du motiveras av att lösa andras problem och anstränger dig för att leverera lösningar som underlättar för andra. Därtill har du lätt för att skapa och upprätthålla tillitsfulla relationer. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och det är viktigt att du delar ABF:s värdegrund.

Övrig information

Start: Hösten 2024
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag 12 augusti

Fackliga representanter:
Mikael Höglund Anderson för Handels: mikael.andersson@abf.se, växelnummer: 08-613 50 00
Cecilia Lindell Kennberg för Akademikerföreningen: cecilia.l.kennberg@abf.se, växelnummer: 08-613 50 00

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 september 2024 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.