Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Facklig rådgivare / medlemsrådgivare till Forena

Har du kunskaper inom arbetsrätt från arbetsliv eller utbildning? Är du dessutom kommunikativ och trivs med att ge god service och ha många kontaktytor? Försäkringsbranschens största fackförbund Forena söker en rådgivare som brinner för att ge service och skapa mervärde för förbundets medlemmar och förtroendevalda.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Forena.

Om företaget

Forena är det enda fack som är specialiserat på försäkringsbranschen. Med sina drygt 14 000 medlemmar är de det största facket i branschen och det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen. Forena arbetar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Deras medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, på banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är ett arbetsnära fack vilket betyder att de finns ute på bolagen där deras medlemmar finns. Det är en partipolitisk obunden organisation vars ståndpunkter bygger på grundläggande demokratiska värderingar.

Arbetsuppgifter

I rollen som rådgivare är du Forenas ansikte utåt. Du har en bred, omväxlande och viktig roll. Det är till dig medlemmar hör av sig för att få arbetsrättslig rådgivning, ställa frågor om lön eller få tips inför ett utvecklingssamtal, men också för att få hjälp med frågor som rör medlemskapet som avgifter och rätt facklig tillhörighet. Förbundets förtroendevalda kommer också höra av sig till dig om de har frågor om arbetsrätt, arbetsmiljö, behöver stöd i det lokala fackliga uppdraget eller i frågor som rör deras klubborganisation och medlemmar.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bemanna vår telefonslinga under våra öppettider och ge rådgivning till medlemmar och förtroendevalda via telefon och mejl. Samtalsmängden varierar under dagen vilket innebär att du också har goda förutsättningar att planera och arbeta med andra arbetsuppgifter. Dessa anpassas efter ditt intresse och erfarenhet. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hålla utbildningspass för förtroendevalda och medlemmar, delta i projekt och arbeta som regionalt arbetsmiljöombud eller arbete kring förhandlingar.

Forena samarbetar ofta över enhetsgränser internt. Det innebär att du kommer ingå i flera olika arbetsgemenskaper, men dina närmaste kollegor har du på din enhet, Rådgivning och förhandling.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Några års relevant arbetslivserfarenhet - gärna från facklig rådgivning
* Goda kunskaper inom arbetsrätt
* God datorvana
* Du uttrycker dig väl i tal och skift
* Meriterande med eftergymnasial utbildning i arbetsrätt
* Meriterande om du har erfarenhet av att vara förtroendevald

Du känner engagemang för att stötta medlemmar och förtroendevalda i fackliga frågor. Du är pedagogisk, kommunikativ och hanterar svåra samtal med tålamod och lugn. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, prestigelös och hjälper till där det behövs. Självklart står du bakom den svenska partsmodellen.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Facklig representant: Andreas Kritz, 0724-52 24 20

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: rådgivare, facket, fackförbund, Forena, försäkring, finans, arbetsrätt, medlemsrådgivning, medlemsservice, medlemmar, arbetsmarknad, förtroendevald, heltid, Stockholm

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 maj 2023 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare