Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Ekonom / Projektekonom till Folkbildningsrådet

Ansök nu

Har du ett sinne för siffror och vill fortsätta din utveckling inom ekonomi? Motiveras du av ett arbete där du får ta stort eget ansvar? Hos Folkbildningsrådet erbjuds du en utvecklande och varierande roll på en arbetsplats med högt engagemang. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Folkbildningsrådet.

Om företaget

Folkbildningsrådet fördelar och följer upp statsbidrag till folkhögskolor och studieförbund. De arbetar med folkbildningspolitisk bevakning och tar fram kunskapsunderlag om folkbildningen. Folkbildningsrådets vision är kunskap, bildning och handlingskraft i hela samhället.

Folkbildningsrådet vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. De eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonom kommer du att ansvara för ekonomiarbetet gentemot Folkbildningsrådets projektorganisation och dess tillhörande projekt. Detta innebär ansvar för projektbudgetar, säkerställa att budget för de olika projekten efterföljs och fördelas korrekt. Vidare ansvarar du för redovisning av utfall och prognoser gentemot projektorganisationen, ESF och Folkbildningsrådets ekonomifunktion. Detta innebär en bred roll med fokus på analys, uppföljning, budgetering och rapportering, där du arbetar gentemot många kontaktytor såväl internt som externt.

Du arbetar bland annat med:
* Ansvara för utbetalningar till delprojekt
* Vara stöd till projektledare och projektadministratörer i ekonomiska frågor
* Löpande redovisning av timmar i projekten, kvartalsvis samt månadsvis
* Vid behov stötta upp Folkbildningsrådets ekonomifunktion i övrigt ekonomiarbete
* Ansvara för projektbudgetar, redovisning av utfall och prognoser gentemot projektorganisation, ESF och Folkbildningsrådets ekonomifunktion

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Ekonomexamen från högskola eller universitet, samt erfarenhet av arbete inom relevanta områden
* Mycket goda kunskaper i Excel och god vana att arbeta i ekonomi- och rapportsystem
* Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
* Meriterande med erfarenhet av arbete inom ESF-projekt alternativt av arbete med studieförbund eller folkhögskolor

För att trivas i rollen ser vi att du är strukturerad och noggrann, och trivs i en roll där du får ta ägandeskap för ditt arbete och självständigt planera och driva arbetet framåt. Du har god samarbetsförmåga och förmågan att skapa förtroende, samt bygga relationer både internt och externt. Du är flexibel, och ser lösningar snarare än problem tack vare din initiativrika sida. Vidare är du prestigelös och ser inga problem med att pedagogiskt hjälpa och stödja kollegor i de områden som behövs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid.
Plats: Stockholm, Skanstull. Hybrid.
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 nov. 2023 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare