Credit Controller / Kredithandläggare till Snabbgross

Credit Controller / Kredithandläggare till Snabbgross

Är du en person som gillar att ha många kontaktytor och är duktig på att fatta beslut? Är du dessutom en driven och analytisk person? Hos Snabbgross blir du en del av ett mindre team med familjär känsla i en marknadsledande koncern.

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i minst 6 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Snabbgross. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företaget

Under flera decennier har Snabbgross brunnit för delad glädje för bra mat, till bästa pris. De strävar efter att bidra till stolthet bland Sveriges många restaurangkök genom att vara tillgängliga med prisvärda råvaror, varje dag. Snabbgross är Sveriges ledande hämtgrossist för restaurang, café, fastfood och övrig företagsmarknad. De har 29 butiker som sprider sig från Luleå i norr till Malmö i söder, med cirka 550 medarbetare, som även når ut till stora delar av landet med deras e-handel. Tillsammans med bland annat Willys, Hemköp, Mat.se och Dagab ingår Snabbgross i Axfood - ett av de största företagen inom svensk dagligvaruhandel. Hos Snabbgross finns det gott om möjlighet att växa och utvecklas.

Här blir du en del av ekonomiavdelning som består av ett team på 5 personer som arbetar med allt inom ekonomi, analys, Controlling och IT. Teamet gillar detaljer, de har kul ihop och hjälper hela Snabbgross. Avdelningen är en del av Snabbgross Supportkontor som består av ett 30-tal medarbetare. Deras verksamhet präglas av en varm och inbjudande arbetsmiljö, där det finns en tydlig teamkänsla med hjälpsamma kollegor. I projekten arbetar du nära funktioner inom Dagab Inköp&Logistik, där avdelning och expertis finns inom kredithandläggning samt inom Leverantörsfakturering.

Arbetsuppgifter

Som projektledare är du ansvarig för att för att sätta upp, leda och genomföra en större förändring inom kredithantering av Axfood Snabbgross största kunder, samt inom Leverantörsfakturering. Axfood Snabbgross största kunder skall kreditvärderas. Företagen, dess ägare och företrädare ska värderas ur ett finansiellt perspektiv och kreditgränser skall sättas. Projekten består av eget arbete i form av att kreditpröva ett stort antal kunder. Därtill arbetar du med att skapa nya rutiner och processer som dokumenteras och implementeras. Du arbetar med att sätta arbetsprocessen inom flera funktioner i Axfood samt att säkra kommunikation till kunder och leverantörer. Utöver det arbetar du med fakturering från leverantörer, där en förändring från manuell fakturering till elektronisk ska ske för ett urval av leverantörer.

* Sätta projektplan och arbetsmetodik
* Sätta process och regelverk
* Ta fram förslag på kreditgräns/limit per kund
* Kreditpröva föreslagna limiter
* Masterdatauppdatering samtliga kunder
* Kundinformation
* Driva/säkra systemanpassning
* Leverantörskontakter kring faktura- och rabattomläggning

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Avslutad eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller juridik
* Arbetslivserfarenhet inom ekonomi, finans och/eller juridik
* Erfarenhet eller utbildning inom projektledning
* Goda kunskaper i Excel
* Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
* Arbetslivserfarenhet från arbete kring kreditbedömningar av privatkunder och mindre företag är mycket meriterande

Som person bidrar du med din positiva energi och du ser värdet i att bygga långsiktiga relationer för att kunna ge bästa möjliga service. Du har en förmåga att snabbt förstå uppkomna problem och med ditt engagemang och driv tar du dig an dina arbetsuppgifter. Vidare är du ordningsam och strukturerad och drivs av att ha ett brett arbetsområde och vara en central kontaktperson. Slutligen kommer din förmåga att samarbeta och kommunicera på ett tydligt sätt i budskap och handling hjälpa dig att vara lyckosam i denna roll.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Torsplan, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 17 mars 2023 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.