Hoppa till innehåll

Biträdande IT-chef till Sveriges A-kassor

Har du gedigen kompetens inom IT-området? Är du en erfaren chef som tror på ett coachande ledarskap och lockas av en organisation med högt medarbetarengagemang och fokus på att göra skillnad? Sveriges A-kassors IT-funktion söker dig som drivs av förändringsarbete och utveckling!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Sveriges A-kassor.

Om företaget

Sveriges A-kassor är a-kassornas gemensamma service- och intresseorganisation med främsta syfte att underlätta och effektivisera de 24 a-kassornas viktiga arbete. Organisationen stöttar bland annat kassorna med IT-utveckling, utbildning och opinionsbildning.

IT-avdelningen är organisationens största avdelning och utgör en ytterst viktig funktion med främsta fokus att utveckla och förvalta de IT-system som a-kassorna och deras 3,9 miljoner medlemmar använder för att hantera sina ärenden.

Arbetsuppgifter

Sveriges A-kassors IT-avdelning har utvecklats såväl personellt som kompetensmässigt under de senaste åren. De lyser nu tjänsten som biträdande IT-chef för att dels stötta organisationens IT-chef, dels ta personalansvar för organisationens arkitekturgrupp.

IT-avdelningen består i dagsläget av fem grupperingar; Test, Utveckling, Arkitektur, Teknisk plattform och integration samt Krav. Totalt omfattar avdelningen knappt 60 personer och är organisationens största avdelning. I rollen som biträdande IT-chef är ditt främsta fokus att tillsammans med IT-chef planera och samordna IT-gruppens arbete samt ansvara för Arkitekturgruppen. För hela IT-avdelningen hanterar du funktionens konsultupphandlingar, uppföljningar och avtal med externa leverantörer. Vidare deltar du i möten kopplat till förvaltningsledning och samordning av grupper. Du håller även vissa externa möten och uppföljning med exempelvis förtroendevalda hos a-kassorna.

Du är lönesättande chef för din grupp och medverkar i hela avdelningens budgetarbete.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som kan ses som motsvarande
* Gedigen erfarenhet av formella chefs- och ledarroller, gärna med fokus på organisations- och förändringsledning, föredragsvis inom IT
* Tidigare erfarenhet från liknande verksamhet, myndighet eller kommunal sektor
* Flytande kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Sveriges A-kassor har en platt organisation och vi söker dig som trivs i en sådan organisationsstruktur. Som ledare har du ett coachande förhållningssätt och tror på medarbetarnas förmåga. Du är en god lyssnare och engagerad lagspelare som motiveras av att arbeta i en organisation med ett högre syfte och mål.

Då rollen är ny söker vi dig som är självgående och vågar fatta egna beslut. Vi tror att du som söker är idé- och initiativrik och trivs i en roll där du får förändra, förädla och utveckla. Det är viktigt att du delar organisationens värderingar och liksom övriga medarbetare har ett högt engagemang i att skapa skillnad för a-kassornas medlemmar. Vidare tror vi att du som söker har en hög kapacitet och tar stort ansvar i ditt arbete, både som chef och medarbetare.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Södermalm, Skanstull. Rollen kräver minst en dag i veckan på plats på kontoret och beroende på verksamhetens behov. Det vill säga att det kan bli flera dagar ibland och färre vissa veckor.
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Wass via emma.wass@bravura.se

Har du frågor som rör din profil eller registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Sista ansökansdag är 4 december 2023. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
12 jan. 2024 (45 dagar kvar)
Yrkesroll
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.
http://www.bravura.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb