Hoppa till innehåll

Avtalsansvarig ombudsman statlig sektor till Sveriges läkarförbund

Har du gedigen erfarenhet av avtalstillämpning och förhandling för statliga avtal? Lockas du av att arbeta i ett professionsförbund som gör verklig skillnad för sina medlemmar? I rollen som ombudsman hos Sveriges läkarförbund blir du en nyckelspelare med stort inflytande både internt och externt!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Sveriges läkarförbund.

Om företaget

Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med ungefär 57 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Hos Sveriges läkarförbund blir du en del av ett härligt gäng som hjälper varandra. De lyckas i sitt uppdrag genom att följa sina värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Sveriges läkarförbund erbjuder alla medarbetare friskvårsbidrag samt tillämpar flextid och premiebestämd tjänstepension. De har också en egen personalmatsal där lunch erbjuds till ett förmånligt pris. Sveriges läkarförbund sitter i nyrenoverade lokaler på Villagatan på Östermalm.

Arbetsuppgifter

I den här rollen förväntas du vara expert på det statliga området och även avtalsansvarig. Du blir den som för förbundets räkning är sakkunnig för statliga avtal och tillämpningen av dessa. Du får i detta uppdrag en plats i styrelsen för SACO-S styrelse där du sköter allt som är kopplat till styrelsearbete och representantskap.

Utöver din expertis inom det statliga området sköter du frågor som rör ombudsmannarollen där du är bland annat är kontaktombud för ett antal lokalföreningar för vilka du hanterar frågor och ger råd och stöd. I rollen ingår att emellanåt sitta i förbundets medlemsrådgivning dit medlemmar kan vända sig med frågor. Om du har intresse av pension och försäkring eller att utvecklas inom området finns det i den här rollen goda möjligheter till det.

Under några gånger per år är du delaktig i vissa utbildningsinsatser som hålls för förtroendevalda och medlemmar. Utbildningarna hålls både fysiskt och digitalt. Den här tjänsten innefattar resor i Sverige, ungefär ett par gånger i månaden.

Sammanfattningsvis innehåller den här tjänsten följande huvudsakliga områden:
* Avtalsansvar och expertis kring statliga avtal.
* Styrelseuppdrag i SACO-S.
* Arbetsrättslig och facklig förhandling och rådgivning till medlemmar och förtroendevalda. Du kommer även att ge råd och stöd i andra frågor som är specifika för förbundet och dess medlemmar.
* Fysiska och digitala utbildningar för förtroendevald och ibland medlemmar.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Akademisk examen inom juridik, ekonomi, personal och arbetsliv eller motsvarande
* Mångårig erfarenhet av tillämpning och tolkning av statliga avtal
* Tidigare erfarenhet inom fackförbund och/eller arbetsgivarorganisation ses som mycket meriterande
* Intresse och/eller kompetens inom pension och försäkring ses som meriterande

I den här rollen blir du en del av ett team där miljön kännetecknas av utveckling och samarbete. Det är viktigt att du som söker den här rollen vill bidra till den kulturen och arbetsmiljön.

Ombudsmannarollen innebär många kontaktytor och därför söker vi dig som trivs i en social roll. Du är lyhörd och öppen samt pedagogisk och skicklig på att förklara ditt expertområde för andra som inte är lika insatta.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse.
Plats: Villagatan 5, Östermalm. Sveriges läkarförbund har kontoret som utgångspunkt men tillämpar ett hybridupplägg där möjlighet till visst hemarbete finns.
Lön: Fast lön med många fina förmåner.
Fackliga representanter: Pelle Avelin (Akademikerföreningen) 08 790 33 54 och Kristina Larsson (SRAT) 08 790 33 98

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller. Har du frågor om aktuell tjänst är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare Emma Wass emma.wass@bravura.se

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
05 jan. 2024 (35 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.
http://www.bravura.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Service & Kundtjänst
Företagslogga
Uppsala stad
Administration
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Administration
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Administration
Företagslogga