System Manager med ansvar för Bravidas projekthanteringssystem

System Manager med ansvar för Bravidas projekthanteringssystem

Vill du vara med och driva Bravidas pågående digitaliseringsresa i ett stabilt börsnoterat bolag med en stark tillväxt? Vi söker nu en System Manager som ansvarar för Bravidas fältverktyg Dalux och införandet av ett helt nytt projektstyrningssystem, samt möjlighet medverka till att bygga ett helt nytt team som ansvarar för det digitala stödet i Bravidas installationsverksamhet.

Om tjänsten
I rollen som Systemansvarig för våra system inom projektstöd ansvarar du för såväl den övergripande förvaltning som utveckling av systemen för att de ska möta verksamhetens krav och behov. Det finns även ett nytt projekthanteringssystem (Cora PPM, internt benämnt Waypoint). I arbetet med detta kommer du att ha en aktiv roll i utformning och implementation, därefter övergår rollen till att förvalta och löpande utveckla systemet i linje med verksamhetens behov. Systemen skall användas i alla våra byggprojekt inom Bravidas tekniska discipliner och gemensamt implementeras i samtliga 4 länder.

I det dagliga kommer du att leda och koordinera arbetet som innebär en nära kontakt med såväl verksamheten, systemspecialister, ServiceDesk och våra externa leverantörer för att fånga upp behov och krav som sedan kan översättas till tekniska lösningar i systemet. Du tar fram Roadmaps för standardsystemen, levererar mot budget samt driver forum med nyckelpersoner i verksamheten för att förankra utvecklingen av systemen. Du är även delaktig i arbetet med att öka processtödet för BIM och VDC i linje med våra digitala ambitioner. Vidare stödjer och koordinerar du arbetet med framtagning av Best Practise för arbetsprocesser och balanserar arbetet med att uppföljning av support, säkerställandet av en hög utvecklingstakt samt har en nära dialog med implementationsteamen i våra 4 länder när det behövs.

Då det kommer att genomföras fler rekryteringar inom detta område så finns det goda möjlighet att aktivt medverka till fler specialistrekryteringar och utformning av ett nytt team under 2023 tillsammans med Head of Production Systems.

Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har en eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet av arbete med förvaltning och utveckling av system. Du har en förmåga att både se helhet, progression och metodiskt samverka med specialister vid detaljerade diskussioner. Du trivs med att ha överblick, leda, prioritera och bibehålla initiativförmåga i både i båda taktiska och operativa uppgifter samt medverkar till ett positivt engagemang och förankring av målbilder. Du är van att samverka med nyckelpersoner för att översätta affärsbehov och tillsammans med specialister driva utvecklingsinitiativ med partner eller leverantörer. Utöver systemintresse ser vi gärna att du har erfarenhet av förändringsarbete eller annan ledarerfarenhet.

Ifall du har erfarenhet av projekthanteringsverktyg och fältverktyg såsom exempelvis Dalux ser vi det som meriterande. Det är även positivt om du har praktisk erfarenhet av genomförande av VDC i bygg- eller installationsprojekt, samt annan branscherfarenhet.

Du uttrycker dig väl i något av svenska/norska/danska samt engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att utvecklas i din roll som systemansvarig är du en person som har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter, kan bidra till ett positivt engagemang och har god förmåga att ta egna initiativ. Du är en analytisk, driven, prestigelös och positiv lagspelare som trivs av att i en roll med många kontaktytor för att uppnå bästa resultat.

Bravida erbjuder
Bravida erbjuder en dynamisk miljö där du kommer in i en mycket spännande fas när nya systemstöd och arbetssätt ska utarbetas och implementeras. På Bravida arbetar vi som ett team, vi har kul tillsammans och vi tycker att det är viktigt att hjälpas åt och att stämningen är öppen och vänlig. Detta innebär att vi har stort fokus på dig som medarbetare. Vi är fast övertygade om att din trivsel och möjlighet att växa är viktiga faktorer för hur det går för oss som bolag.

Bravida är en stor arbetsgivare och du har stor möjlighet att påverka din arbetssituation och i vilken riktning din framtid ska ta. Bravida tar ett stort ansvar för introduktion och trivsel. För att lära känna oss så kommer du initialt att få delta i ett introduktionsprogram där du får bekanta dig med vår systemvärld och vår verksamhet.

Om Bravida
Bravida erbjuder tekniska helhetslösningar genom fastighetens hela liv - från rådgivning och projektering till installation och service. Vi är en heltäckande teknikpartner med verksamhet inom ett flertal teknikområden: el, värme och sanitet, ventilation, säkerhet, sprinkler, kyla, kraft och teknisk fastighetsdrift. Vi har lokal närvaro över hela Norden och möter våra kunder på plats för ett långsiktigt ansvar för vårt arbete. Vi gör det möjligt för kunderna att utveckla fastigheternas fulla potential. Det gör vi med hjälp av tusentals fantastiska medarbetare som installerar och underhåller allt som bara ska fungera.

Vår affärsmodell bygger på att vi arbetar som ett företag med samma kultur, arbetssätt och strategier på alla avdelningar. Tillsammans skapar vi marknadens bästa erbjudande. www.bravida.se

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Louise Hagen Furugård, 0733118726, louise.furugard@p4it.se alt Jen Scheffel, 0733 118 798, jen.scheffel@p4it.se

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (13 dagar kvar)