Hoppa till innehåll
Bilia AB logotyp

Senior redovisningsekonom till Bilia AB i Stockholm

Ansök nu

Är du en duktig och bokslutssjälvständig redovisningsekonom som är van att jobba med de mer kvalificerade frågorna inom redovisningen? Fortsätt läsa!
Här finns möjlighet att gå in i en roll som senior redovisningsekonom och få ett bolagsansvar för moderbolaget Bilia AB, men också få möjlighet att använda din kunskap och nyfikenhet för att hitta nya lösningar för processerna inom ekonomifunktionen.

Du kommer vara en del av gruppen Redovisning & Rapportering som består av 7 kollegor där alla har olika bolagsansvar och som leds av teamets redovisningschef. Du ansvarar fullt ut för ditt bolag men får hjälp med exempelvis reskontra och bankavstämningar av kollegor i ett annat team inom Bilias SSC organisation som består av 105 medarbetare totalt. All redovisning sköts i Solna och i Göteborg sitter kollegor som ansvarar för konsolideringsarbetet som du också kommer ha mycket kontakt med i din roll.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som senior redovisningsekonom:
* Legal redovisning inklusive bokslut, årsredovisningar, inkomstdeklarationer, moms och skatt samt rapportering
* Vara kontaktpunkt för momsfrågor från organisationen
* Driva processförbättringar och effektiviseringar tillsammans med processägare i verksamheten
* Stötta och coacha kollegor i gruppen, till exempel kring momsfrågor och lagervärderingsprinciper
* Samarbeta med och avlasta redovisningschefen i det dagliga arbetet
* Uppdatera Ekonomihandboken i samarbete med andra kollegor internt

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har Universitets- eller Högskoleexamen inom ekonomiområdet och gedigen erfarenhet inom redovisning. Du är bokslutssjälvständig och har erfarenhet av K3. Det är dessutom starkt meriterande om du har erfarenhet av momsfrågor och lagerredovisning samt arbetat tidigare på ett Shared Service Center. Rollen kräver också att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Som person gillar du att ha många kontaktytor i ditt arbete, du kommer att agera lite som spindeln i nätet kring det mesta som har med redovisning och ekonomi att göra. Du är engagerad och får med dig kollegorna i arbetet med att utveckla processer och har förmåga att hitta nya lösningar och driva processer i mål på ett effektivt sätt.

Placeringsort: Haga Norra, nära Solna station

Vad erbjuder företaget dig?
* En ”spindel i nätet” roll med många kontaktytor inom koncernen och bolaget.
* En senior roll där du bistår CFO, tillika chef för SSC, och koncernens CFO i olika frågor.
* Du är, tillsammans med HR och koncernekonomi, en viktig nyckelperson i hanteringen av bolagets pensionslösningar.

Om Bilia
Bilia är en av Europas största helhetsleverantörer för allt som rör bilägandet med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Vi erbjuder bilägaren service och reparationer, drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck och hjul, fälgrenovering, biltillbehör, bilvård, lackering, glasbyten och bildemontering med mera. Bilia har cirka 150 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt en auktionssajt i Sverige. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen. Omsättningen ligger på omkring 35 miljarder svenska kronor. Bolaget är börsnoterade på Nasdaq OMX Stockholm - Large Cap. Mer info hittar du på www.bilia.com

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 juni 2023 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare