Hoppa till innehåll
Tycker du, liksom vi, att det är spännande med snabba hållbara leveranser? Skulle du vilja leda vår trafikledning, terminal och åkeri- och kapacitetsfunktion i Stockholm? Toppen! Då är du välkommen att söka tjänsten som Operativ chef för vår Stockholmsverksamhet.

Om tjänsten

Best är en koncern bestående av ett antal olika verksamhetsområden i Sverige, Norge och Danmark. Best är idag organiserat i verksamhetsområden utifrån geografi där kärnverksamhet framförallt består av lokala samma dag-transporter inom både B2B och B2C.

Nu söker vi en operativ chef för vår verksamhet i Stockholm. Som operativ chef ansvarar du för tre viktiga funktioner; trafikledning, terminal och åkeri- och kapacitetsfunktionen. Det innebär att du leder och styr, både strategiskt och operativt, verksamheten i Stockholm med utgångspunkt i bolagets övergripande strategi, finansiella mål och värdegrund.

Som operativ chef ansvarar du för att verksamheten uppnår beslutade KPI:er och för efterlevnaden av beslutade operativa processer samt kostnadsbudget. Du fattar beslut för att utveckla verksamheten och söker ständigt förbättringar för att stärka Bests marknadsposition samt stimulera effektivitet och produktivitet.

Som operativ chef stöttar du funktionschefer i arbetet med att ständigt förbättra processer och arbetssätt samt med prioriteringar. I Best Stockholms-verksamhet arbetar ca 100 medarbetare och 80 anslutna åkerier. Som operativ chef rapporterar du till Bests Sverigechef.

Om dig

Som operativ chef ska du vara närvarande vid både små och stora beslut. Vi ser därför att du behöver ha en stor initiativförmåga och genomförandekraft, samtidigt som du är skicklig på att delegera ansvar och att uppmuntra medarbetare till att alltid leverera bästa möjliga upplevelse till kunder, kollegor och underleverantörer.

Som person är du affärsmässig, en van ledare och tycker om att leverera konkreta resultat. För dig är god kommunikation A och O, du tycker att det är viktigt att vara närvarande i arbetsteamet och se till att få med alla medarbetare i pågående aktiviteter och att hålla dem uppdaterade angående verksamhetens status.

Du tycker att mångfald och jämlikhet är lika självklart som att andas. Och du vill, genom ditt arbete, bidra till en verksamhet där hållbarhet är i fokus.Krav på dig som söker tjänsten:

  • Du har tidigare relevant erfarenhet av chefsbefattningar inom logistik
  • Du är van och trygg i att leda organisationer med minst 50 medarbetare
  • Relevant akademisk examen inom ekonomi eller logistik
  • Eftersom tjänsten kräver skriftlig likväl som muntlig kommunikation med flertalet olika intressenter, behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.
Det här erbjuder vi
På vår arbetsplats ska du som jobbar växa, ha kul men framförallt - du ska vara dig själv! På Best är vi eniga om att mångfald är en nyckel till framgång och att vi får en roligare arbetsplats när vi som arbetar tillsammans har olika bakgrund.

Best har ett stort hållbarhetsfokus, både gällande miljö, schyssta villkor och ekonomisk hållbarhet. Engagemanget för hållbarhet genomsyrar vår organisation och våra medarbetare medverkar aktivt till att vi ska uppnå våra högt uppsatta mål. Vi tror att du som också tycker hållbarhet är viktigt kommer trivas hos oss!

Best är en platt och snabbfotad organisation med stort driv och eftersom vi hela tiden växer finns det stora utvecklingsmöjligheter hos oss. Genom vårt dotterbolag Best Labs säkerställer vi att vi hela tiden ligger i framkant när det gäller innovativa tech-lösningar och verktyg som bland annat underlättar arbetsvardagen för oss som jobbar på Best.

Best har kollektivavtal med Biltrafikens Arbetsgivareförbund och vi erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.

Om oss
Sedan starten 1976 har Best utfört miljontals transportuppdrag inom bud och distribution, IT-logistik samt hem- och boxleveranser. Idag möjliggör vi hem- och boxleveranser till ca 10 miljoner invånare i Sverige, Norge och Danmark. Vår tjänst riktar sig främst till e-handlare som med hjälp av våra transporttjänster vill ta konsumentupplevelsen till nästa nivå.

Företaget består av ett flertal affärsområden i Sverige, Norge och Danmark. Målgruppen är bred och omfattar kunder inom vitt skilda branscher och av varierande storlek. Best erbjuder sina kunder en unik tillgänglighet och flexibla logistiklösningar och är idag är en marknadsledande aktör inom snabba transport- och logistiklösningar inom såväl företags- som konsumentleveranser. Vi driver på utvecklingen i branschen!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placering: Stockholm

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Lön: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan
Vi genomför intervjuer löpande och rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Best Transport logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
19 dec. 2023 (17 dagar kvar)
Typ av anställning

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb