Affärsorienterad redovisningsansvarig till Bambino Mam

Affärsorienterad redovisningsansvarig till Bambino Mam

Vi på Bambino Mam tror att nyckeln till framgång är vår företagskultur - en kultur som värnar om allas välmående och bästa möjliga förutsättningar till framgång. Vi erbjuder en engagerad, dynamisk och platt organisation där det finns stora utvecklingsmöjligheter. Nu söker vi en affärsorienterad redovisningsansvarig med intresse för controlling. Varmt välkommen med din ansökan!

Rollen som redovisningsansvarig
I din roll som redovisningsansvarig kommer du att ansvara för den externa och interna redovisningen samt rapportering upp till vårt moderbolag i Schweiz. Du kvalitetssäkrar och analyserar den månatliga finansiella rapporteringen och säkerställer att redovisningen är korrekt i enlighet med gällande lagar och regler.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Analys av resultat och balans samt rapportering upp till moderbolaget
  • Löpande bokföring av lager, lönerelaterade kostnader och bokslutstransaktioner m.m.
  • Ta fram underlag till revisorer samt vara delaktig i årsredovisning och skatteberäkningar
  • Likviditetsplanering
  • Moms- och tullhantering samt valutahantering
  • Systemansvarig för Dynamics Navision
Vidare arbetar du med att identifiera förbättringsområden för att säkerställa kontinuerlig utveckling av finansiella och operativa processer samt supportera verksamheten med din kunskap inom redovisning. I denna roll finns fantastiska möjligheter att utvecklas inom controlling. Rollen tillhör operations och du rapporterar till vår Head of Operations för Norden och Baltikum.

Vem är du?
Vi söker dig som har en ekonomisk högskoleutbildning eller motsvarande samt tidigare erfarenhet av kvalificerad redovisning i ett produktbolag där du har hanterat moms, bokslut samt finansiell rapportering. Vidare ser vi att du är van vid att hantera stora mängder data i Excel samt har ett systemintresse. Du är även flytande i både svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Navision.

Som person är du noggrann, strukturerad, analytisk och kommunikativ. Du trivs i en roll där du kan dela med dig av din kunskap, utveckla din analytiska sida och vara nära affären. Då vi är ett litet team är det även viktigt att du är prestigelös. Du behärskar engelska och svenska flytande.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi tror att nyckeln till framgång är vår företagskultur - en kultur som värnar om allas välmående och bästa möjliga förutsättningar till framgång. Passion, Kommunikation, Ägandeskap, Uppskattning och Innovation är värderingar som vi vill ska känneteckna vår arbetsplats. Vi erbjuder en engagerad, dynamisk och platt organisation där det finns stora utvecklingsmöjligheter. Vi sitter i fina, ljusa lokaler på Gamla Brogatan 26 centralt i city och erbjuder en hybrid arbetsplats.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Bambino Mam med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så tveka inte att söka. Välkommen!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 28 feb 2023 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bambino Mam är det svenska dotterbolaget till MAM Baby AG i Schweiz som grundades 1975 i Österrike, med varumärkena MAM och Bambino. MAM är idag världsledande på sugnappar och nappflaskor och svenska Bambino är ett av de mest kända och älskade varumärkena för små barn i Sverige. Tillsammans täcker MAM och Bambino in allt som det lilla barnet behöver de första åren när det gäller tröst, amning, matning och äta själv. För oss är det självklart att sätta det lilla barnets och föräldrars behov i centrum så att de kan fokusera på glädjen i att vara en familj.