Biträdande jurist inom konkurrensrätt till Baker McKenzie

Biträdande jurist inom konkurrensrätt till Baker McKenzie

Arbetsbeskrivning

Som biträdande jurist hos oss kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta brett inom svensk och europeisk konkurrensrätt. Arbetsuppgifterna kommer bl.a. bestå av hanteringen av företagsförvärv, fusioner och joint ventures, upprättande och granskning av avtal, affärsstrategier och ärenden rörande missbruk av dominans respektive misstänkt kartellsamverkan.

Du kommer dagligdags att få arbeta tillsammans med kollegor i andra länder samt nära klienterna och du kommer tidigt att få stort eget ansvar. Många av våra uppdrag innebär gränsöverskridande arbete. Bland våra uppdragsgivare finns många av de främsta svenska och internationella företagen.

Vem är du?

Vi söker dig som är i början av din juristkarriär och som efter avslutad juristexamen har arbetat något/några år med konkurrensrättsliga frågor. Du har goda akademiska meriter och vi tror att du har arbetat med konkurrensrätt på en annan advokatbyrå, Konkurrensverket eller Europeiska Kommissionen.

Du trivs med att arbeta i ett högt tempo i en internationell organisation och vill växa och utvecklas på byrån. Du är engagerad och lösningsorienterad och har förmågan att se helheten i affären. I en grupp är du en lagspelare som har mycket god samarbetsförmåga och social förmåga. Vidare är du analytisk, noggrann och strukturerad. Du tycker också att det är utvecklande att arbeta med flera projekt samtidigt och är van att arbeta självständigt mot deadlines. Precis som oss värdesätter du hårt arbete samt ödmjukhet.

Då den största delen av ditt arbete kommer att utföras på engelska måste du kunna arbeta helt obehindrat på både engelska och svenska.

Du erbjuds:

Du får möjligheten att komma till en internationell organisation där verksamheten är fokuserad till respektive verksamhetsgrupp oavsett land eller kontor. Vi satsar mycket på utvecklingsprogram, både för personlig utveckling och karriärsutveckling. I gruppen Antitrust & Competition arbetar du i ett tätt samarbetande team och det finns goda möjligheter att åka på utbyte till något av våra andra kontor. Baker McKenize är en social arbetsplats med många gemensamma aktiviteter såsom lunchlöpning, fotbollsturneringar utomlands och AW:s på Stockholmskontoret.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Baker McKenzie med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076 00 26 921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Om verksamheten

Stora, välkända klienter. Fokus på innovation. Utmanande arbete. Baker McKenzie är världens högst rankade advokatbyrå - och en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Men det allra viktigaste är att du som medarbetare ska känna dig högt rankad hos oss. Hela vår kultur bygger på att alla ska utvecklas till sin fulla potential.

Vi är ett sammansvetsat team på 125 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Vasagatan 7 och erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 12 500 medarbetare på 74 kontor i 45 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001. Läs mer på www.bakermckenzie.com
Mer info
Kontaktperson Caroline Lönnbark
Telefon 076 00 26 921
Email Mejla Caroline Lönnbark
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!