Hoppa till innehåll
Bactiguard AB logotyp

Accounting Director till Bactiguard i Stockholm

Ansök nu
Vi söker nu en självgående och engagerad ledare till Bactiguard som trivs i att utveckla funktionen vidare med oss. Som Redovisningschef är du operativ och har du det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen, leda personal och utveckla funktionen. Är det dig vi söker?

Vad kan Bactiguard erbjuda dig?
Bactiguard är ett globalt medicinteknikbolag med svenska rötter, vars affärsidé är att förhindra vårdrelaterade infektioner, minska antibiotika-användningen och rädda liv genom att utveckla och tillhandahålla infektionshämmande lösningar för sjukvården. Hos oss blir du en del av ett team där engagemang om att göra världen till en bättre plats genom att förebygga infektioner. Vi ger dig en möjlighet att arbeta på Bactiguard som genomsyras av ett öppet arbetsklimat och professionalism. Hos oss kan du räkna med att göra skillnad.

Om rollen
Du har personalansvar för två medarbetare och rapporterar direkt till CFO. Du har en nyckelroll i bolaget med möjligheten att fortsätta utveckla system, processer och rutiner för ekonomifunktionen. Du arbetar nära affärsverksamheten och ledningen och har ansvar för att bokslut och årsredovisning. Vidare leder och driver du utredningsfrågor inom exempelvis lager, Inter Company, moms, skatt, intern kontroll och redovisningsprinciper. Som Redovisningschef kommer du att arbeta både strategiskt och redovisningsnära. Du har ett övergripande ansvar för redovisningen och driver redovisnings- och bokslutsprocessen. Du upprättar, utvecklar och kvalitetssäkrar rutiner och processer inom redovisningen samt är delaktig i och har en drivande roll i diverse redovisningsrelaterade projekt. Du kommer ha mycket kontakt med våra dotterbolag ute i världen och säkerställa och kvalitetssäkra korrekt rapportering för koncernen. Rollen innefattar daglig kontakt med våra dotterbolag globalt. Du är den som leder och fördelar arbetet på redovisningsfunktionen.

Du ingår i ett Finance team om fem personer. Bactiguard har sitt kontor i Tullinge och planerar ett kontor i de centrala delarna av Stockholm inom kort.

I rollen ingår:
  • Övergripande redovisningsansvar för Bactiguard och dess dotterbolag
  • Ansvarig för koncernrapportering och koncernavstämning mot dotterbolagen
  • Leda och fördela arbetet i finansiell uppföljning och analyser
  • Upprätta bokslut och årsredovisningar för gruppen
  • Skatteberäkningar samt Skatte- och avgiftsdeklarationer
  • IFRS 9, 16, ESEF
  • Likviditetsprognoser och uppföljning
  • Finansiellt stöd åt verksamheten
  • Aktivt och kontinuerligt ta lead i att kvalitetssäkra, förbättra och utveckla processer, rutiner och interna kontroller
Vem söker vi?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning och har arbetat flertalet års med kvalificerad redovisning från större bolag eller koncern med komplex verksamhet samt drivit förändringsarbete. Du är van att driva uppföljning och analys. Du har stort systemintresse och goda kunskaper i Excel. Du är flytande i engelska och svenska, både i tal och skrift. Har du erfarenhet av koncernredovisning är det starkt meriterande såväl som erfarenhet från noterat bolag. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är prestigelös, strukturerad och har en förändringsvilja. Vidare har du ett problemlösande förhållningssätt och att du ser kontakt med människor som något naturligt och positivt. Vidare tror vi att du trivs i att leda och utveckla medarbetare.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bactiguard med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Anna Lannerhjelm, anna.lannerhjelm@mpya.se eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 okt. 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bactiguard is a global medtech company with a purpose to prevent infections. We provide safe, cost-effective, and easy-to-use infection prevention technology and solutions across five therapeutic areas - orthopedics, urology, intravascular/critical care, dental, and wound care. Bactiguard's unique technology is based on a thin noble metal coating that prevents bacterial adhesion and biofilm formation on medical devices. Bactiguard's solutions are biocompatible and make a positive impact by decreasing patient suffering, saving lives and healthcare resources, and fighting antimicrobial resistance, one of the most serious threats to global health and modern medicine. Bactiguard operates through license partnerships with leading global medtech companies, such as BD and Zimmer Biomet, differentiating their medical devices with our technology, and through the Bactiguard Product Portfolio (BPP). BPP includes coated medical devices such as catheters and trauma implants, and wound care products and sutures.

Bactiguard is headquartered in Stockholm, has production in Sweden and Malaysia, and around 210 employees. Listed on Nasdaq Stockholm, the company reported revenues of 253.5 MSEK in 2022.

Read more on www.bactiguard.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare