Försäljningsingenjör

Försäljningsingenjör

Försäljningsingenjör
Distrikt Öst

Vill du vara med och expandera försäljningen inom industrisektorn? AxFlow söker nu en försäljningsingenjör till distrikt Öst. Vi erbjuder professionella säljhjälpmedel, kontinuerlig produktutbildning och marknadsmässiga villkor. Genom att ansöka till denna spännande tjänst kan du ta din karriär till nästa nivå och vara en del av vårt framgångsrika team. 

Om tjänsten
Din uppgift blir att öka vår försäljning, dels genom att bibehålla befintliga kundrelationer, dels genom att löpande bearbeta potentiella kunder och påverkare. Som försäljningsingenjör består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av planering samt utförande av kundbesök och telefonbearbetning.

Dina kunder återfinns inom industrisektorn och du ansvarar för all försäljning, kundbearbetning och kundrelationer i ditt distrikt. Distriktet sträcker sig från södra Stockholm till Gästrikland i norr, till Dalarna och Värmland i väster. Du förväntas vara ute hos kund ca tre dagar per vecka. Lämplig bostadsort är inom distriktet.

Du rapporterar direkt till företagets VD. 

Arbetsuppgifter
I rollen som försäljningsingenjör kommer du att:

  • Ge teknisk rådgivning och support till kunder i distriktet, särskilt vid problem med pumpar och installationer
  • Utföra uppföljning av alla aktiviteter som besök, offerter, affärer etc.
  • Delta i upprättandet av försäljningsbudget och ansvara för budgetuppföljning
  • Dimensionera pumpar och pumpsystem
  • Utarbeta prisuppgifter och anbud

Som en del av denna roll förväntas du hantera en kombination av tekniska och administrativa uppgifter för att stödja både kunder och internt försäljningsteam.

Vi erbjuder
Som försäljningsingenjör hos oss får du en grundlig introduktion och intern utbildning i grundläggande pumpteknik och produktutbildning, IT system och kvalitetsutbildning. Du kommer få ta del av professionella säljhjälpmedel samt marknadsmässiga villkor. Vi erbjuder kontinuerlig produkt- och applikationsutbildning både i Europa och USA.

Din profil
Vi söker dig med relevant teknisk utbildning och erfarenhet av teknisk industriell försäljning. Troligen är du en gymnasieingenjör med stort tekniskt intresse. Du har en välutvecklad förmåga att samarbeta, arbeta på ett strukturerat sätt och trivs med att ha många bollar i luften. Du är flexibel, har ett högt eget driv och har förmåga att se saker ur kundens perspektiv. 

  • Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
  • Du har datavana och behärskar Microsoft Office programmen
  • Kunskaper om pumpar och pumpteknik är meriterande

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Ulf Hammar. Du når Ulf på tel. 08-51481646. 

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om AxFlow
AxFlow är en av Sveriges största leverantörer av industripumpar, pumpsystem och tillbehör. AxFlow representerar världsledande tillverkare av industripumpar, något som garanterar hög teknisk standard och produktkvalitet. Genom kunnande och erfarenhet som vi uppnår genom nära samarbete med våra kunder och leverantörer kan vi erbjuda de bästa lösningarna när det gäller pumpar, system och kringutrustning. Vi strävar efter ett långsiktigt och stabilt samarbete med våra kunder samt hög servicenivå. AxFlow-koncernen har verksamhet i 30 marknader i Europa, Sydafrika, Nya Zeeland och Australien, har cirka 1400 anställda och en årlig omsättning på 412 miljoner euro. För mer information om AxFlow-gruppen, besök www.axflow.com.

AxFlow är en del av Axel Johnson International, en global industrigrupp som består av 200 bolag i 34 länder. Axel Johnson International präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. Idag har koncernen sex affärsområden: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Automation, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions och Transport Solutions. Axel Johnson International ingår i den familjeägda Axel Johnson-koncernen. www.axinter.com 

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Account Manager, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 18 maj 2023 (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!