Försäljningsingenjör Entreprenad

Försäljningsingenjör Entreprenad


Försäljningsingenjör - Entreprenad
Stockholm

Armatec expanderar och behöver utöka försäljningsavdelningen med en relationsbyggande försäljningsingenjör med intresse av teknik och försäljning. Du tillhör affärsområdet Entreprenad i mellersta/norra Sverige och du ingår i ett team av ca. tio medarbetare. Sortimentet som du kommer att arbeta med består av fjärrvärmecentraler, tryckhållning, vatten- och energimätare, ventiler, färdiga system så som vårt teknikrum Iziflex och övrig teknisk armatur.

Arbetsuppgifter
Rollen som försäljningsingenjör är central och mycket viktig för Armatec när det gäller att skapa förtroende och goda relationer med kunder och övriga samarbetspartners. I tjänsten kommer du att agera som spindeln i nätet både internt som externt. Du har ett mycket nära samarbete med tekniska utesäljare, produktchefer och order/kundtjänst där ni tillsammans tar fram bästa möjliga lösning utifrån projektets omfattning. I ditt dagliga arbete har du många kundkontakter via telefon och mejl, avseende bland annat offerter, teknik och produktfrågor.

I din roll ingår bl.a.

 • Utveckling av befintliga och nya prioriterade kunder
 • Upprätta offerter, offertuppföljning och offertbevakning
 • Dimensionering, kalkylering och skapande av komponentsförslag
 • Affärsförhandling, affärsavslut och order
 • Uppdatera kundregister och säljstödsprogram
 • Medverka på kundbesök tillsammans med tekniska utesäljare
 • Medverka på olika sälj och marknadsaktiviteter
 • Informera och utbilda kunder om funktioner och system

Armatec erbjuder
Armatec har en utpräglad vinnarkultur som bygger på affärsmässighet, engagemang, kompetens och arbetsglädje. Vår vinnarkultur bevaras och utvecklas tack vare engagerade medarbetare, en stark lagkänsla samt en öppen och rak kommunikation. Tycker du det här låter vettigt så kan du se fram mot många stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter.

Vad har Mats Wergeland, försäljningsingenjör att säga om hur det är att jobba på Armatec? 

"Jag har arbetat här i nästan 17 år men Armatec tar hela tiden nya steg så det är ständig utveckling. Det blir aldrig långtråkigt. Jag lockades av Armatec: s breda produktutbud. Tjänsten som försäljningsingenjör kändes som en möjlighet att växa i min roll som säljare och bredda min kunskap inom området flödesteknik.

På Armatec är det ständigt nya saker på gång och vi arbetar mycket med teknikutveckling och följa förändringar i marknaden. Det är ett stabilt företag med gott renommé i branschen så man är alltid välkommen ut till kunderna."

Din profil
Vi tror att du har en teknisk högskoleexamen och några års erfarenhet av en liknande befattning där du har fungerat som spindeln i nätet mellan försäljning, teknik och projekt. Alternativt arbetar du som projektledare, ingenjör eller motsvarande och önskar en mer säljande roll med fler kontaktytor mot kund. Har du erfarenhet från branschen eller närliggande områden så är detta mycket meriterande. Vi ser gärna att du har förmåga att läsa komplicerade förfrågningsunderlag och förstå tekniska ritningar och beskrivningar. Du behärskar goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

 • Teknisk högskoleexamen och/eller några års erfarenhet av en liknande befattning. Har du erfarenhet från branschen eller närliggande områden så är detta mycket meriterande
 • Vi ser gärna att du har förmåga att läsa komplicerade förfrågningsunderlag och förstå tekniska ritningar och beskrivningar
 • Du behärskar goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Du tycker om att arbeta i en kombinerad roll som innefattar både teknik och affär och önskar många kontaktytor där du får ta fram lösningar som passar våra kunders behov. Du är socialt begåvad och duktig på att skapa och bibehålla relationer. Du är noggrann, arbetar strukturerat och förstår vikten av att möta deadlines. Du har en positiv och enkel attityd samt förmågan att leverera, men är samtidigt ödmjuk och tycker om att arbeta i team.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Josefine Petersson, tel. 0702-501429, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Armatec AB utvecklar kundanpassade koncept inom flödesteknik för vatten, värme, kyla och process. Alla våra tekniska lösningar utgår från kundernas specifika problem och möjligheter. Målet är att förenkla kundernas vardag genom att leverera färdiga system, funktionslösningar eller produkter. Vi erbjuder ett antal olika koncept för bland annat värmeväxling, pump- och mätteknik, avstängning och automation, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. Armatec är ledande i branschen tack vare våra medarbetares breda och djupa tekniska kunskap. Vi samarbetar brett med de flesta områden inom industri, entreprenad och kyla. Målet är att leverera flexibla lösningar för specifika kundbehov. Armatec är en nordisk koncern med kontor i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Läs mer på www.armatec.se

Mer info

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!