Hoppa till innehåll
Andara Professionals logotyp

HR Business Partner till XXL i Bromma

Ansök nu
Vill du arbeta i detaljhandelns ledande sportkedja?

Vi söker en handlingskraftig och lösningsorienterad HR Business Partner till XXL's kontor i Bromma. Du kommer främst att fokusera på operativa HR-frågor och stötta organisationen i alla personalrelaterade ärenden. Du ska vara självständig, driven och flexibel och gilla ett omväxlande arbete på Nordens största sportkedja.

XXL är Nordens största sportkedja och en betydande aktör på den europeiska sportmarknaden med stora ambitioner. XXL är idag verksamma på 4 marknader, med över 80 butiker i Norge, Sverige och Finland, samt e-handel i Danmark. 30 av dessa butiker finns i Sverige. Dessutom har XXL Nordens största sportbutik online. Tillsammans har XXL fler än 5 000 entusiastiska medarbetare.

Med välkända varumärken, de bästa priserna och en mängd sport- och utomhusaktiviteter under ett och samma tak står XXL starka på marknaden. XXL har fått en ny ledning och arbetar dynamiskt med organisationen. XXL har spännande planer för framtiden, och det här är en fantastisk tid att kliva ombord och bli en del av XXLs duktiga team!

Dina framtida arbetsuppgifter

Som HR Business Partner på XXL kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter och fungera som stöd till chefer och medarbetare. Du ska hjälpa och vägleda i alla HR-relaterade frågor. Detta kan gälla till exempel personalcase, arbetsrättsliga frågor, fackliga förhandlingar, arbetsmiljö- eller rehabiliteringsärenden.

I rollen som HR BP rapporterar du till den Nordiska HR direktören. Du sitter i den svenska ledningsgruppen och har ett tätt samarbete med både dina nordiska HR kollegor och den svenska organisationen som du stöttar.

Tillsammans med det nordiska HR-teamet kommer du att arbeta med utveckling och kvalitetssäkring av HR-processer tvärfunktionellt över företagets alla enheter. Du kommer att ansvara för både strategiska och operativa utvecklingsprojekt inom områden där du kan bidra med kompetens och erfarenhet eller har motivation att utvecklas inom nya områden.

Kvalifikationer

Du bör ha några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och erfarenhet av affärsdrivande HR- processer. Du bör ha relevant akademisk utbildning inom HR, ekonomi, ledarskap eller likvärdigt. Det är en stor fördel om du är van att tolka olika kollektivavtal och om du har erfarenhet av HR och arbetsrättsliga frågor inom detaljhandeln. Du har mycket god affärsförståelse och tycker om att arbeta nära verksamheten. Du har god kommunikativ förmåga.
  • Goda kunskaper i Office-paketet är ett krav
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav
Vem är du?

Vi söker en engagerad och driven person som gillar att jobba i team. Du tycker om att arbeta strukturerat med operativt HR arbete. Du är en problemlösare som gillar att lösa olika HR relaterade frågor som dyker upp i verksamheten. Du är kreativ och proaktiv. Rollen kräver ett pedagogiskt anlag för att på ett enkelt sätt kunna förklara och besvara svåra frågor inom HR-området.

Då du i rollen rapporterar till HR direktören i Norge och samtidigt sitter i den svenska ledningsgruppen är det viktigt att du kan samarbeta bra på alla nivåer i bolaget. Du har god förmåga att stötta alla företagets ledare och medarbetare på ett bra sätt.

Du är inte rädd för att ta för dig och leda förbättrings- och utvecklingsarbete med företagets varuhuschefer. Som person är du även strukturerad, hjälpsam och har god prioriteringsförmåga. Du bidrar till att utveckla och motivera dina kollegor.

Att jobba på XXL

XXL är en dynamisk arbetsplats med mycket energi och glädje. Servicekontoret präglas av stark säljkultur, resultatdriv och snabba puckar. Som medarbetare på XXL blir du involverad och delaktig i företagets mål och utveckling. Som HR Business Partner får du stora möjligheter att påverka och förbättra. Koncernledningen sitter i Norge och på Servicekontoret i Bromma där den svenska ledningen är placerad arbetar cirka 40 medarbetare.

Mer om tjänsten
  • Direktrekrytering
  • Tillsättning: enligt överenskommelse
  • Omfattning: heltid
  • Placering: Bromma. Resor inom Norden och till butiker i Sverige förekommer löpande.
Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andaragroup.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Linda Gadd
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 juni 2023 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare