Hoppa till innehåll
Ansök nu
Om jobbet
Är du vår nya ledare där du får möjlighet att kombinera din kommersiella drivkraft tillsammans med ditt engagemang i att leda andra? Då hoppas vi att du är vår nya Nordiska Kategorichef för vårt kategoriområde verktyg.

Som Kategorichef kommer du att vara chef för ett team på fem medarbetare som arbetar inom olika produktområden kopplat till verktyg. Dina medarbetare är utspridda geografiskt inom Sverige och Norge. Med hjälp av ditt team ansvarar du för hela livscykeln inom Verktyg inom Alligo på nordisk basis.

Rollen som Kategorichef
Du kommer att jobba med utvecklingen av hela verktygskategorin och arbetar för att säkerställa ett attraktivt och lönsamt erbjudande till kunden. I detta är du ansvarig för resultaten kopplat till kategorin, samt även ansvarig för uppföljning av olika kampanjer, lönsamhet, tillgänglighet i lager och ansvar gällande övergripande servicenivå.

Du arbetar med att följa och vidareutveckla de strategier som stödjer de övergripande sortimentsstrategierna. Inom detta har du ansvar för olika inköpsnyckeltal och de processer som följer upp dessa tal, nyckeltal som exempelvis Lageromsättningshastighet (LOH) och lagervärden.

I det löpande jobbar du tillsammans med dina produktchefer gällande hela livscykeln för kategorin, följer upp listpriser, att avtal och policies följs kopplat till bland annat hållbarhet, kvalitet och olika certifieringar.

Utöver ditt samarbete med produktcheferna kommer du bland annat att ha ett tätt samarbete med andra kategorichefer, du supporterar säljorganisationen med din specialistkunskap, du sätter säljprognoser tillsammans med sälj och Supply Chain och jobbar fram och utvecklar kontakter med leverantörer samt säkerställer compliance med våra tullspecialister.

Din profil:
Du är en person som drivs av att leda och utveckla andra, du har därmed ett självklart ledarskap i linje med våra värderingar: Samarbete, Engagemang och Kompetens.

Du är kommunikativ och analytisk och har ett strategiskt och långsiktigt tänk kopplat till den business som du arbetar med.

För rollen som Kategorichef krävs ett drivet och visionärt förhållningssätt, där du arbetar strukturerat och organiserat.

Din tidigare erfarenhet och utbildning:
För att lyckas i rollen vill vi att du arbetat minst fem år med liknande arbetsuppgifter där du också har erfarenhet av att vara chef/ledare.

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom Business Administration, Marketing eller liknande utbildning alternativt att du har jämförbar arbetslivserfarenhet.

Det är bra om du har erfarenhet av inköp och att jobba mot budgetmål, att du har vana av att förhandla med leverantörer och producenter och att du har arbetat inom global/nordisk matrisstruktur.

Utöver detta har du god datavana kring att hantera och förstå olika affärssystem samt god vana av MS Office. Du talar och skriver flytande på engelska samt har B-körkort.

Tjänsten innebär längre arbetsdagar vid affärsresor och olika kundevent.

Frågor?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för Sortiment och Marknad (rekryterande chef) Håkan Wanselius på +46703051147 hakan.wanselius@alligo.com eller Sofia Göransson, HR Business Partner, genom sofia.goransson@alligo.com

Om din Ansökan:
Vänta inte med din ansökan, med personligt brev och CV då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Vi tillämpar bakgrundskontroller på alla slutkandidater.

Övrigt:
Sista ansökningsdag: 28 maj

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: 100%

Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Alligo tror på mervärdet av mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 maj 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Verksamheten bildades 2020, genom sammanslagningen av Swedol och TOOLS och tog 2021 namnet Alligo och är idag börsnoterade på Nasdaq Stockholmsbörsen.

Sammantaget omsatte Alligo 8,5 miljarder kronor 2021 och har drygt 2300 anställda över hela Norden. Tillsammans riktar vi oss i första hand till företagskunder inom industri- och byggsektorn samt offentlig verksamhet. Hos oss kan man handla verktyg, förnödenheter, arbetskläder och skydd.

Vårt uppdrag; "Vi får företag att fungera"

Fler från samma arbetsgivare