Provningstekniker inom trälimsutveckling till Årsta/Stockholm

Provningstekniker inom trälimsutveckling till Årsta/Stockholm

Hos AkzoNobel Adhesives i Årsta finns laboratorier och verkstäder för global produktutveckling och kvalitetstester av bland annat trälimsprodukter som används vid tillverkning av möbler, snickerier, golv och bärande konstruktioner. På plats finns även marknad och försäljningsavdelningarna. Trälimmet och hartssystemen som utvecklas av kollegorna i Årsta tillverkas på Adhesives fabrik i Kristinehamn. AkzoNobel Adhesives AB är en del av AkzoNobel-koncernens globalt erkända Wood Coatings leverantör. Årligen utvecklar vi nya, samt förbättrar våra befintliga limprodukter och tekniska lösningar i samarbete med våra kunder runt om i hela världen. För mer information www.woodadhesives.akzonobel.com

Har du stort intresse av trä- och limutveckling? Vill du arbeta i en internationell miljö och är nyfiken som person? Vi söker nu en ny kollega till vårt forsknings- och utvecklingslaboratorium i Årsta!

Vad erbjuder vi dig på AkzoNobel?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin. Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas. Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta har bland annat resulterat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2022. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vad kommer du arbeta med?
Som Provningstekniker ingår du i vårt forsknings- och utvecklingslaboratorium (FoU) där vi idag är totalt ca 30 kollegor. Du kommer arbeta inom avdelningen för analys och testning där vi idag är totalt 8 kollegor. Vårt arbete utgör en viktig del i utvecklingsprocessen för nya produkter och förädling av befintliga. Det är viktigt för oss att det vi utvecklar bidrar till ett hållbart samhälle.
Trä- och limtekniskt laboratorie- och provningsarbete är centralt i din roll, och kommer innebära följande arbetsuppgifter och ansvar för dig:
  • Utföra limningar enligt standardtester inom projekt och uppdrag. Självständigt utföra tester och rapportera resultat enligt satta prioriteringar.
  • Bidra i FoU-projekt med råd angående material och standardiserade tester.
  • Förbereda material inför tester inom FoU.
  • Deltaga i arbetet för ytterligare förbättringar inom områdena säkerhet, hälsa och miljö.
  • Ansvarar för underhåll av utrustning och ser till att den servas och kalibreras med hjälp av extern part enligt plan.
  • Att vid behov beställa virkesmaterial och utrustning.
Tjänsten är på heltid tillsvidare med start så snart som möjligt. Du kommer vara placerad på vår site i Årsta och rapportera till Team Leader för Analytical and Physical Testing.

Vem är du?
Du som person är varm, ödmjuk och prestigelös med en stark teamkänsla. Du trivs att arbeta såväl självständigt som i grupp, då tjänsten innebär att du kommer planera och arbeta med de närmsta kollegorna inom teamet, men även med projektledare, kemister och maskintekniker inom FoU. Du är serviceinriktad, drivs av att leverera med hög kvalitet, och har ett öga för detaljer. Du arbetar strukturerat för att nå uppsatta mål.

För att du ska bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en gedigen treårig träteknisk eller möbelteknisk utbildning (möbelsnickare eller liknande), gärna med några års yrkeserfarenhet. Alternativt har du motsvarande praktiska erfarenhet. Vi lägger stor vikt vid dokumenterad vana vid att arbeta säkert med träbearbetande utrustning. För tjänsten krävs det goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift då viss dokumentation är både på svenska och engelska.

Din ansökan
Vi välkomnar människor från alla olika bakgrund som ser hållbarhet, säkerhet och innovation som viktiga principer. Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss! Vi går igenom urval löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan annonstiden gått ut.
För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Fredrik Hallberg, Team Leader för Analytical and Physical Testing, +46 73 153 67 01
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Christina Borin, Talent Acquisition Manager, +46 76 112 85 64
Mer info
Kontaktperson Fredrik Hallberg
Telefon +46 73 153 67 01
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 feb 2023 (16 dagar kvar)