Akademiska Hus söker Energistrateg

Akademiska Hus söker Energistrateg

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation.

Vill du jobba med energifrågor i ett av landets mest spännande fastighetsbolag? Vi rekryterar nu en energistrateg för bolagsövergripande uppdrag med placering i Stockholmsområdet och söker dig som attraheras av teknikintensiva miljöer och dynamiska samarbeten.

Ditt uppdrag
Som energistrateg ingår du i avdelningen Energi och hållbarhet och fungerar som en bolagscentral specialistroll tillsammans med motsvarande funktioner med inriktning hållbarhet. Arbetet sker både enskilt och förutom dina närmaste kollegor även i samverkan med energiingenjörer, ledningsgrupp Teknik/Service, Teknik/utveckling, drift- och förvaltningspersonal, projektledare. Vi ser även att du har externa kontaktytor och nätverk inom ditt kompetensområde såsom branschkollegor, energileverantörer och konsulter samt bedriver omvärldsbevakning inom energiområdet.

Energistrateg är en viktig roll för att vi på Akademiska Hus skall nå våra ambitiösa klimat- och energimål - med 2025-målet som högsta fokus initialt. Vi kommer under närmaste åren satsa ytterligare på utveckling och teknik för att nå våra hållbarhetsmål samt effektiv drift och digitalisering av fastigheterna. I denna roll skall du kunna identifiera och jobba med denna utveckling inom energiområdet samt förmedla och entusiasmera övriga organisationen.

Du ansvarar vidare för att utveckla och säkerställa att Energiprocessen vidmakthålls och redovisar kvartals- och årsredovisning avseende energiprestanda. I rollen identifierar och samordnar du myndighetskrav kopplat till energiområdet samt deltager ibland i bolagsövergripande utredningar som specialist inom kompetensområdet.

Vi erbjuder
Att lära och tänka nytt är en del av vårt DNA. Därför har alla våra kollegor tydliga uppdrag och genom mentorskap, coachning, samverkan och erfarenhetsutbyte utvecklas vi ständigt. Vi har ett stort nationellt utbyte och du får tillgång till ett stort kontaktnät med både kollegor och kunskaper från Luleå i norr till Malmö i söder. Hållbarhet är ledstjärna i allt vi gör. Och hållbara blir vi tillsammans. Vi vet att våra medarbetare är avgörande för vår framgång och erbjuder därför alla olika typer av initiativ inom friskvård och hälsa.

Vi är nyfikna på varandras olika perspektiv och vet att våra olika personligheter, kompetenser och erfarenheter gör oss bättre. Vi arbetar gärna i tvärfunktionella team. Tillsammans lyfter vi varandra och stärker Sverige som kunskapsnation.

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I utvecklingen av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället och Sverige som kunskapsnation. Akademiska Hus ligger i framkant av modern fastighetsskötsel där resan mot ytterligare digitalisering är påbörjad. Campusområdet som du kommer arbeta med består av undervisningslokaler, kontor och laboratorier och innefattar flera av våra mest teknikintensiva byggnader. Du ingår i en gruppering som består av hållbarhetsstrateger och ingenjörer i specialistroller såsom energi, installationsteknik, styr/automation, digitalisering.

Ditt bidrag
Energistrateg är en bolagscentral specialistroll som kräver hög teknisk kompetens inom energiområdet som du generöst delar med dig av till kollegorna. Då rollen ska verka inom hela bolaget läggs stor vikt vid god samarbetsförmåga och att ha förståelse för hur komplexa energisystem bidrar till en hållbar utveckling.

Du har en akademisk examen - civilingenjör eller högskoleingenjör inom energiområdet alternativt annan civilingenjörsexamen med kurser mot energi. För att lyckas rollen tror vi du har mer än 10 års erfarenhet av arbete med energifrågor på såväl strategisk som praktisk och analytisk nivå i en förvaltande fastighetsorganisation eller som konsult med liknande arbetsuppgifter.

Du har goda kunskaper inom lönsamhetskalkylering, energisystem och installationsteknik och även god kännedom och praktisk erfarenhet av att driva energirelaterade projekt med ansvar att åtgärden utförts.

Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, behärskar engelska i tal och skrift, är van användare av Office-paketet.

Hos oss driver du utveckling, du ser förbättringsmöjligheter och tar initiativ. Som person är du självgående men även ha hög förmåga att samarbeta med andra, arbetar strukturerat med helhetssyn och men ändå med en serviceinriktad attityd samtidigt som du vågar utmana i sakfrågor. Vi ser att du innehar en mycket god strategisk och analytisk förmåga.

Är du intresserad?
Ansök så snart som möjligt, urval sker löpande, sista ansökningsdagen är 19e februari. Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Akademiska Hus och Jefferson Wells, en del av Manpower Group. Anställningen är hos Akademiska Hus i Stockholm. För mer information eller frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lars Buvall, lars.buvall@jeffersonwells.se
Mer info
Kontaktperson Lars Buvall
Email Mejla Lars Buvall
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (10 dagar kvar)