Aftonbladet söker Sociala medier-specialist

Aftonbladet söker Sociala medier-specialist

Aftonbladet söker sociala medier-specialist för tillsvidareanställning

Som sociala medier-specialist på Aftonbladet kommer du att jobba med att optimera, skapa och publicera innehåll i alla de olika kanaler där vi på Aftonbladet är aktiva - Instagram, Facebook, Youtube och Tiktok. Tillsammans med resten av redaktionen kommer du även att utforma och testa nya format på de olika sociala medier-plattformarna för att sprida Aftonbladets journalistik och engagera vår publik.

Vi tror att du har:

  • Djup förståelse för hur sociala plattformar fungerar och används och vad som krävs för att skapa innehåll som får genomslag där
  • Erfarenhet av att jobba på en större nyhetsredaktion, en känsla för journalistiken och hur den påverkar och påverkas av sociala medier
  • Kunskap kring att skapa och redigera rörligt innehåll för sociala kanaler - såväl paketera om befintligt innehåll som skapa nytt
  • Lätt att samarbeta över flera olika avdelningar och samtidigt kunna lära ut och inspirera andra kring sociala medier
  • Vana att arbeta i Photoshop och Premiere Pro, meriterande om du även har erfarenhet av att jobba i After effects

Om ansökan:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående/enligt överenskommelse. I tjänsten ingår skiftarbete på kvällar och helger.

Vi kommer att intervjua löpande för denna position, så om du känner att du vill vara en del av vårt gäng, sök nu direkt!

I ansökan bifoga CV, personligt brev samt gärna något du gjort som du är stolt över. Vi kommer även skicka ut en enkät via TrustCruit för att fråga dig om din upplevelse av rekryteringsprocessen - svara gärna på den!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.aftonbladet.se/
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,6 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal videoinslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).