Head of Group Financial Control till AddLife AB

Head of Group Financial Control till AddLife AB

Lockas du av att få ansvara för koncernredovisningen av en europeisk börsnoterad koncern? Vill du få möjligheten att arbeta med förvärv, ha ett stort fokus på utveckling av rutiner och processer samt personalansvar för gruppen inom Financial Control? Detta är en intressant och utvecklande roll för dig som vill ha ett helhetsansvar för koncernredovisningen i en snabbväxande koncern med en stark företagskultur.

Vad kan AddLife erbjuda dig?
AddLife-koncernen präglas av en stark entreprenörskraft med engagerade medarbetare som drivs av att utveckla både sig själva och bolaget. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och AddLife lägger stor vikt vid trygga anställningsformer, god arbetsmiljö och individuella utvecklingsmöjligheter.

I rollen som Head of Group Financial Control kommer du att ha ett övergripande ansvar för bolagets koncernredovisning. I koncernen ingår ca 80 legala enheter som ska konsolideras och du kommer att ha ett nära samarbete med övriga ekonomifunktioner inom koncernen, både i Sverige och utomlands. Du kommer att ansvara för gruppen (två personer) inom Financial Control samt ha nära samarbete med Business Control. Du kommer även vara en del av Group Finance Teamet som består av sju medarbetare samt rapportera till CFO, som du kommer att ha ett tätt samarbete med. Tjänsten är placerad på huvudkontoret på Brunkebergstorg i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS
  • Koncernens IFRS expert, säkerställa att nya regler efterlevs
  • Förvärvskalkyler, behjälplig vid finansiell due diligence samt integration av nya bolag
  • Intern rapportering till koncernledning
  • Vidareutveckla rutiner och processer inom koncernredovisning och rapportering
  • Support och utbildning till dotterbolagens ekonomifunktioner
  • Kontakt med externa revisorer
  • Ansvarig för koncernens arbete med intern kontroll och processuppföljning
  • Skatt
Vem letar vi efter?
Du har en akademisk examen inom ekonomi och kommer sannolikt från revisonbranschen där du har granskat koncerner och du har erfarenhet av IFRS regelverk. Du har sannolikt minst 5 års operativ erfarenhet av koncernredovisning samt erfarenhet av personalansvar. Är du inte revisor i grunden har du troligen arbetat länge inom koncernredovisning. Internationell erfarenhet från förvärvsintensiva koncerner är meriterande liksom börserfarenhet. Erfarenhet från Cognos är också meriterande då konsolideringen sker i detta system. Vidare har du goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift.

För att lyckas i rollen som Head of Financial Control är du driven och målmedveten. Du har förmågan att själv identifiera och genomföra förbättringsprojekt. Rollen innebär ett självständigt ansvar vilket ställer krav på kvalitetsmedvetenhet och på din förmåga att skapa struktur runtomkring dig. Då AddLife är ett dynamiskt bolag är det även viktigt att du kan skifta fokus och prioritera vad som är viktigast för stunden. Eftersom rollen innebär tätt samarbete med finansgruppen samt dotterbolagen bör du vara en relationsbyggande person som är lyhörd och smidig i din kommunikation samt bidra till en trevlig och positiv arbetsmiljö.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar AddLife med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Italo Paras på italo.paras@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 mars 2023 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AddLife är en koncern som består av ett 80-tal operativa bolag verksamma på den europeiska Life Science-marknaden. Koncernen har en årsomsättning på cirka 9 miljarder SEK med cirka 2 000 anställda. AddLife har organiserat sin verksamhet i två affärsområden; Labtech och Medtech. Koncernens entreprenörsdrivna dotterbolag adderar mervärde till aktörer inom främst hälso- och sjukvårdssektorn, från forskning till vård. Detta görs genom att erbjuda högkvalitativa, kostnadseffektiva lösningar av tjänster och produkter till både privat och offentlig sektor. AddLife är noterat på Nasdaq Stockholm, Nordic Large Cap. Ytterligare information finns på vår hemsida www.add.life