Hoppa till innehåll
Adda logotyp

Kategoriansvarig för yrkeskläder och yrkesskor

Publiceringsdatum
30 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du hjälpa oss med vårt uppdrag att hjälpa offentlig sektor med strategisk försörjning av varor, tjänster och kompetens så att vi står bättre rustade att leverera framtidens välfärd?

Till kategorigruppen Fastighetsförvaltning söker vi dig som tycker att offentlig upphandling både är roligt men också att det gör skillnad. Ser du nyfiket på hur du kan bygga en ramavtalsupphandling som kommer flera till nytta. Har du också tankar om och viljan att utveckla denna typ av upphandlingar - är du den vi söker!

Om tjänsten
I rollen som kategoriansvarig kommer du driva och äga utvecklingen av kategoristrategin och avtalsportföljen inom vår kategori för yrkeskläder och yrkesskor. Vi arbetar i team så även om du kommer att bära ett stort och strategiskt affärsansvar för ramavtalen och driva utvecklingen och relationerna inom området så handlar arbetet om att få teamets totala leverans på plats och vara beredd att ta tag i ett antal olika saker längs vägen.

Kategoriansvarig utvecklar befintlig kategoriplan och arbetar med kategoristyrning tillsammans med sitt kategoriteam. Rollen innebär att du har det övergripande ansvaret för att utforma strategier, upphandla och förvalta de ramavtal som återfinns i avtalsportföljen i enlighet med Addas övergripande upphandlingsstrategi. Frihet under ansvar är ledord då varje ramavtal har egen budget och alla ramavtal mäts mot uppsatta mål som t.ex. hållbarhet och följsamhet.

Vi ser en fortsatt hög potential och en stark utveckling inom kategorin, genom nya ramavtalsområden och andra tjänster som vi vill erbjuda våra kunder. Därför är det viktigt att du har en förmåga att leda, driva och samverka med kunder, marknaden och våra intressenter inom denna kategori.

Kategorigrupp Fastighetsförvaltning består av följande kategorier och exempel på ramavtal.
  • Fastighetsnära varor - tex järnhandelsvaror, storköksutrustning
  • Fastighetsnära tjänster - tex dryckesautomater, bevaknings och larmcentraltjänster
  • Förbrukning - tex hygien och städmaterial, kontorsmaterial
  • Kläder - yrkeskläder och yrkesskor
  • Livsmedel - livsmedel i krisberedskap
Kvalifikationer och erfarenhet
  • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, alternativt inom upphandling eller inköp.
  • Minst 3 års erfarenhet av kvalificerat upphandlings/inköpsarbete, det är meriterande om du arbetat inom området yrkeskläder/ yrkesskor.
  • Din arbetslivserfarenhet kan komma från leverantörsmarknaden eller beställarsidan.
  • Erfarenhet av direkt kundkontakt från tex butik, restaurang eller liknande marknadsplats.
  • Erfarenhet av kvalificerade affärsanalyser och resultatansvar.
Förmågor och färdigheter
En stor del av arbetet bygger på att utveckla redan befintliga ramavtal och identifiera nya ramavtalsområden och tjänster som kan underlätta vardagen för våra kunder. Detta arbete görs i dialog med teamet, våra kunder, marknaden och andra intressenter varför vi ser att du är engagerad och relationsbyggande. Vidare håller du dig uppdaterad på omvärldens förändringar samt drivs av att skapa kundnytta och se resultat av ditt arbete.

Du har god kännedom om förutsättningar som skapar förtroende och goda affärer i sammanhang med många interna och externa kunder och du har förmågan att skapa ett affärsmässigt resultat för såväl Adda som för kunden.

Du trivs med att bidra med dina erfarenheter och kunskaper, är inte rädd att fråga, är lösningsorienterad och serviceinriktad.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kategorigruppchef Gabriella Lundin gabriella.lundin@adda.se,

Sista ansökningsdag är 17 juni. Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda
Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar. Adda har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet www.adda.se
Adda logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 juni 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adda ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner - som också utgör våra kunder. Vårt uppdrag är att göra största möjliga nytta för våra kunder genom att erbjuda strategiskt stöd inom inköp och HR.

Med vår verksamhet vill vi förenkla vardagen för våra kunder, frigöra resurser och bidra till en hållbar utveckling inom den offentliga verksamheten.