Hoppa till innehåll
Adda logotyp

Är du vår nya kommunikationsstrateg?

Ansök nu
Är du en erfaren kommunikatör som brinner för internkommunikation som bygger stolthet och skapar engagemang? Vill du arbeta på ett företag som vill underlätta vardagen för våra kunder, frigöra resurser till välfärden och bidra till ett hållbart samhälle? Då är detta rollen för dig!

Om rollen
Som kommunikationsstrateg på Adda kommer du att arbeta koncernövergripande med fokus på internkommunikation. Du har ett stort eget ansvar och agerar strategiskt och operativt stöd till såväl chefer som medarbetare. Din roll är bred där en vanlig dag kan växla mellan att du planerar ett medarbetarevent, utför innehållsarbete på intranätet och driver olika initiativ för att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke. Du kommer tillhöra kommunikationsteamet och rapportera till kommunikationschefen. Vi är ett team på fyra kollegor med ansvar för Addas koncerngemensamma extern- och internkommunikation, inklusive varumärkesfrågor, event, PR och press, samt chefs- och medarbetarkommunikation.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innefattar exempelvis att:
 • Sätta strategi och plan för koncernens internkommunikation, samt genomföra och följa upp olika aktiviteter och uppdrag
 • Ansvara för koncerngemensam medarbetarkommunikation, inklusive intranät och interna event
 • Agera stöd och bollplank till chefer och ledning i internkommunikationsfrågor, inklusive förändrings- och kriskommunikation
 • Driva initiativ för att bygga arbetsgivarvarumärke (employer branding)
 • Utveckla effektiva arbetssätt, rutiner och processer kopplade till internkommunikationsområdet
 • Vara ett kommunikationsstöd i olika koncerngemensamma projekt och uppdrag, även externa
 • Bidra till kompetensutveckling och -överföring till kollegor i övriga Adda
Kompetens och erfarenhet
 • Utbildning från högskola eller motsvarande i journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap.
 • Minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från kommunikationsyrket, med huvudfokus inom internkommunikation.
 • Kunskap och erfarenhet från användarcentrerade metoder, inklusive innehållsarbete på intranät, webb och i sociala medier.
 • Kunskap och erfarenhet från arbete med CMS och bildhantering.
 • Erfarenhet av grafisk produktion och filmproduktion är meriterande.
 • Erfarenhet av strategisk kommunikation i offentlig sektor är meriterande.
Förmågor och egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativtagande, självgående och arbetar bra med andra. Du har god förmåga att prioritera, planera och leda arbetet på ett effektivt sätt. Du har en mycket god strategisk förmåga och kan ge bra stöd till chefer och ledning i olika internkommunikationsfrågor. Du har en god stilistisk förmåga, anpassar budskap till målgrupp, hittar lämpliga strategier och ser möjligheterna kring proaktivt internkommunikationsarbete för att bygga stolthet och skapa engagemang. Du tar ett eget ansvar i att underhålla och utveckla dina specialistkunskaper, och delar gärna med dig av dina erfarenheter och din kompetens till dina kollegor.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 6 juni.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda
Adda-koncernen består av tre bolag och vi är fler än 180 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Vi är sedan november 2018 en Great Place To Work-certifierad arbetsplats. Läs mer om vår verksamhet på vår www.adda.se
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adda ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner - som också utgör våra kunder. Vårt uppdrag är att göra största möjliga nytta för våra kunder genom att erbjuda strategiskt stöd inom inköp och HR.

Med vår verksamhet vill vi förenkla vardagen för våra kunder, frigöra resurser och bidra till en hållbar utveckling inom den offentliga verksamheten.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare