Hoppa till innehåll
Ada Digital logotyp

Konsult - Datakvalitetsansvarig i Stockholm

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du konsult / interim och söker nytt uppdrag som Datakvalitetsansvarig i Stockholm? Är du tillgänglig? Läs då vidare!

Här får du, med din expertis och erfarenhet, möjligheten att gå in och stötta en av våra kunder i Stockholm som Datakvalitetsansvarig / samordnare där du kommer ansvara för att ta fram en datakvalitetsrapport för ett större välkänt bolag.

Uppdraget är under en längre period och förväntas börja så fort som möjligt.

Vi erbjuder dig

I detta konsultuppdrag har du som Datakvalitetsansvarig / samordnare en konsultativ, operativ och rådgivande roll. Rollen är bred och varierande med många kontaktytor inom organisationen.

Det här gör du hos oss

Du kommer under året ta fram en datakvalitetsrapport till vår kunds revisionsutskott/styrelse. Utöver det ska du som datakvalitetsansvarig utveckla styrning, forum och uppföljning för datakvalitet för hela organisationen. Då det är ett flertal större initiativ som pågår i olika delar av bolaget som har kopplingar till området datakvalitet finns det krav på anpassning och organisering kring datakvalitet.

Ditt team och arbetsplats

Du kommer vara placerad i moderna lokaler i centrala Stockholm. Det finns möjlighet att jobba hybrid, dvs. både på plats från kontoret och hemifrån.

Mer om dig

Vi söker dig som har:
  • Bakgrund inom Ekonomi/controlling, systemvetenskap eller motsvarande.
  • Bakgrund inom analys och uppföljning, samt vana att driva/leda uppdrag och initiativ.
  • Kunskap av datakvalitetsarbete och/eller operativ styrning av data.
  • Kan framföra och resonera kring resultat av datakvalitet, både på operativ och strategisk nivå.
  • Förmåga att jobba strukturerat och kan höja blicken för att se helheten.
  • En stark målmedveten och en stark drivkraft. Du är pedagogisk och ha förmåga att presentera resultat och rapportering. Dokumentations- och domänspråk är svenska.
Meriterande:
  • Erfarenhet av operativt datakvalitetsarbete (tex Data steward)
  • Informationsstyrning, Dataanalys.
  • Leda initiativ på strategisk nivå.
  • Kunskap om processarkitektur och informationsarkitektur.
Vi söker konsulter som är tillgängliga i närtid, men vi ser också att vi kommer ha behov framåt så hör gärna av dig eller gör en ansökan om du också kommer va tillgänglig längre fram. Vi har dig gärna i vårt nätverk för framtida uppdrag!

Så här får vi kontakt

Detta är ett konsultuppdrag där du antingen blir anställd av oss på Ada Digital eller anlitas som underkonsult, beroende på vilken lösning som passar dig bäst. I tillsättningen strävar vi efter att ge dig en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Och vi vill veta mer om dig och din potential! För att ansöka behöver du inte bifoga några dokument. Skriv istället en kort motivering och bifoga din LinkedIn-profil. Urval kommer sker löpande och uppdraget kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Ada Digital logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Ada Digital är det modiga rekryteringsföretaget för dig som vill utvecklas i en digital värld! Vi är ett dotterbolag till TNG - specialister inom fördomsfri rekrytering. Rekryteringsupplevelsen fokuserar på dig och din potential. Vi hjälper till att öppna dörrarna till morgondagens bästa arbetsgivare för en karriär inom Tech, UX/Design, Data och Digital Commerce.
Du hittar mer information om oss på Ada Digital på adadigital.se