Hoppa till innehåll

Utvecklare till Scania I-Talent Program september 2024!

För åttonde gången drar Scania i gång sitt uppskattade I-Talent Program! Detta är programmet för dig med ett stort driv att utvecklas, som gärna bidrar med nya idéer och som vill vara en del i arbetet med att driva omställningen mot en mer hållbar transportindustri! Tar du examen 2024 eller har max ett par års erfarenhet i din IT-karriär är detta för dig!Om tjänsten

Scania är ett av Sveriges största företag och erbjuder lastbilar och bussar för tunga transporter i kombination med ett bredd produktrelaterat utbud av tjänster. De har målsättningen att driva omställningen till ett hållbart transportsystem genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för både människor och vår planet. De har idag runt 50 000 medarbetare i cirka 100 länder och tillsammans med partners och kunder driver de omställningen mot en mer hållbar transportindustri och är både trendsättare och pionjärer inom elektrifiering och hållbara transportsystem.

Tillsammans med flertalet andra I-talents kommer du erbjudas en unik chans att delta i ett program som kommer kickstarta din resa hos Scania. Du anställs i en specifik roll och tillhör ett team men varvar arbetet i din roll med träffar tillsammans med de andra I-talents. Programmet startar varje höst och är utformat för dig som är junior i din karriär och för att du ska få de bästa möjliga förutsättningarna att växa in i din roll. I-talent består, utöver arbete i ditt team, i huvudsak av tre delar - ”Learning your professional role”, ”Go-and-see” och ”Training”. Detta ger även mycket goda möjligheter att bygga ett bra nätverk inom Scania och förutom dina I-talents-kollegor och din närmsta chef tilldelas du även en buddy som kommer att finnas där för dig din första tid.

Hos Scania erbjuds du en mångkulturell arbetsmiljö med ambitiösa kollegor och ett företag som satsar på sitt ledarskap. Här finns plats för alla att växa, oavsett om du vill vara generalist, specialist eller ledare. Har du rätt inställning och är motiverad att ta ansvar har du alla möjligheter att utvecklas!

Rollbeskrivningar

OBS! Då Scania rekryterar till olika roller vill vi att du väljer ut de 2-3 roller som du är mest intresserad av och tydliggör detta i ditt CV och personliga brev.

OBS 2! Annonsen kan komma att utökas med fler roller eftersom

**Sales and Marketing IT
**Som en del av Sales and Marketing IT teamet jobbar du med att utveckla ett stödsystem som används av Scanias säljkår runt om i världen. Säljstödet används i försäljningsprocessen för att stötta i att matcha transportlösningar med kundernas behov. Applikationen är huvudsakligen utvecklad i .NET/C#, Python och Angular, och är implementerad i en molnlösning. Tre team utvecklar tillsammans säljstödet, med agila principer som bas i DevOps miljö, vilket innebär att ansvara för hela utvecklingskedjan inklusive driftsättning och övervakning. Teamet värdesätter kvalitet, och finns med både i utvecklingsfaserna och genom testning. I teamet möts du av en trevlig, positiv, mångkulturell och kompetent utvecklargrupp, där det finns goda möjligheter att utveckla sig själv.

IT-Legal

Som en del av det IT-juridiska teamet är du med och utvecklar en applikation som gör det möjligt för Scania att följa produktlagstiftning genom att skapa skalbara och modulära lösningar. Deras produkt möjliggör för Scania att följa riktlinjer kopplat till utsläpp, kemiska ämnen och exportkontroll. Produkten är huvudsakligen utvecklad i .NET/C#, Python och Angular, och är implementerad i AWS. Gruppen består av ett mångfaldigt och kompetent team med god erfarenhet från att ta emot I-talents. Här finns möjligheten att lära och vidareutvecklas i en agil grupp som jobbar med hela utvecklingskedjan.

Digital Workplace - Collaboration and Automation

Det här teamet ansvarar för flera interna projekt där de för närvarande implementerar Microsoft-lösningarna Power Platform och SharePoint. Dessa kommer att utvecklas och anpassas till Scanias interna medarbetare i syfte att optimera och digitalisera arbetsflöden inom fildelning, att bygga ett nytt intranät, utveckla analysverktyg och datavisualisering, och mycket mer. Du kommer att ingå i ett progressivt och socialt team där din roll kommer att kretsa kring att utveckla funktioner och implementera Power Platform och SharePoint tillsammans med medarbetare och konsulter från leverantörerna. Rollen är en utvecklar-tjänst, och passar dig som har viss tidigare kunskap och erfarenhet av kodning, är snabblärd och har ett stort driv och en vilja att lära dig!

Driver Performance - Customer Digitalisation

Som en del av Driver Performance - Customer Digitalisation-teamet jobbar du med utveckling av digitala tjänster som syftar till att förbättra en chaufförs körning. Produkterna samlar exempelvis in data om hur mycket bränsle som förbrukas och kvaliteten på chaufförens körning - för att sedan kunna ge rekommendationer om hur detta kan förbättras och hur kunden i sin tur kan spara både bränsle och energi. Produkterna utvecklas i .NET/C#, Angular, AWS, Gitlab och Python och teamet ansvarar för hela utvecklingskedjan från kravinsamling till arkitektur, utveckling, test och driftsättning. Teamet har också börjat undersöka hur man kan använda maskininlärning för att förbättra hanteringen av data och utveckla produkterna ytterligare. Så är maskininlärning något du är intresserad av finns även möjlighet att utvecklas inom det! Du kommer att tillhöra ett mångkulturellt team som är stolta över sin produkt och som är mån om allas olikheter ska få komma fram!

Issue Management

Issue Manahement-teamen utvecklar IT systemstöd för ärendehantering i produktutveckling och felrapportering från produktion, verkstäder och återförsäljare. Här består arbetet av livscykelhantering av de IT-tjänster som teamet ansvarar för. Det innebär kravanalys, programmering, konfiguration, underhåll av mjukvara, testning och användarsupport, beroende på individuell kompetens och motivation. Scania Produkt IT, där Issue Management värdeströmmen ingår, står inför en mycket spännande utveckling för att möta framtidens krav på miljövänliga och autonoma transportlösningar. Produkten utvecklas framförallt i JavaScript, BMC ARS Remedy och PyScript

SWS - Scania Workshop Suite

Som en del av detta team tillhör du eftermarknad och jobbar med systemet SWS - Scania Workshop Suite. Fokus är på lastbilen efter att den är producerad och såld till kunden och används av verkstäderna. Målet för kunden är att inte behöva ha sina lastbilar på verkstäderna och när man väl kommer dit vill man snabbt kunna fixa problemet och komma ut på vägarna igen! SWS hjälper till att lösa problemen och minska den ekonomiska påverkan för kunden, vilket i sin tur leder till att Scanias lastbilar och blir mer attraktiva - du jobbar således med en produkt som är mycket viktig för Scanias affär. Produkten utvecklas i .NET/C#, Angular och TypeScript, är molnbaserad och implementerad i AWS. Gruppen består av 25 personer fördelade på 5 team och du kommer att samarbeta med både utvecklare och produktägare. Majoriteten är seniora utvecklare vilket gör detta till ett perfekt tillfälle att komma in som junior och lära sig av de bästa! Här befinner du dig i ett öppet klimat där man vågar säga vad man tycker och känner och vi letar efter dig är duktig på att samarbeta och som inte är rädd för att fråga för att lära!

Digital Dealer

Som en del av teamet som jobbar med Digital Dealer arbetar du med utveckling av en webbapplikation som används av Scanias verkstäder. Plattformen utvecklas i Kotlin och används exempelvis för att planera när lastbilarna behöver servas, vilka tekniker som är på uppdrag och som finns tillgängliga och för att övervaka aktiva fordon för att ta in dem för reparation och underhåll precis i tid, inte för tidigt men inte heller för sent. Gruppen består av 43 personer fördelade på 7 team med majoriteten seniora utvecklare men även en del tidigare I-talents! Fokus är framför allt back end-utveckling i Kotlin men vill du på sikt utvecklas mer inom front end finns de möjligheterna också. Teamet har ett stort fokus på samarbete med mycket par- och mobprogrammering och vi söker dig som är nyfiken, vågar dela med dig av dina idéer men också vågar göra fel och utvecklas av det. Och framförallt - du vill verkligen utvecklas inom programmering!

Product Development IT

Som en del av Product Development IT befinner du dig mellan affär och IT och jobbar med produkter som Scanias interna R&D använder och som till viss del består av tredjepartslösningar. Applikationerna stöttar allt som rör Life Cyle Management och kan exempelvis vara verktyg för att hantera utvecklingsprojekt, kravhanteringsverktyg och upphandlingsverktyg och alla dessa är relaterade till olika lagstiftningar vilket gör produkterna mycket viktig ur en säkerhetssynpunkt för Scania. Riskanalysverktyget används exempelvis för att göra en analys av lastbilens signaler, hur den styrs och vilka fysiska risker som kan uppstå för att förebygga olyckor. Du kommer även ha en hel del kontakt med användarna och produkterna utvecklas främst i Java, JavaScript, Python och Velocity. Du blir en del av ett mångkulturellt team med 10 andra kollegor och din närmsta chef, varav några av dina närmsta kollegor är tidigare I-talents! Du kommer att ha ett tätt samarbete med övriga i teamet och det är inte sällan som de hittar på aktiviteter som aw´s, picknicks, badminton och andra sociala aktiviteter även utanför jobbet. Utöver det är detta ett team där man ställer upp för varandra, tar ett gemensamt ansvar och vi söker dig som har ett stort intresse för att utvecklas inom programmering. Du behöver inte kunna allt vid start utan det viktiga är din vilja och engagemang!

Driver Display

Driver Display-teamet ansvarar för implementering av affärslogik för föraraviseringar, ikoner, menysidor, inställningar och annan förardisplayfunktion och utvecklar således mjukvaran i fordonet (embeddedutveckling). Produkten säkerställer att förarna så effektivt som möjligt kan använda de många funktionerna i Scanias fordon och tillsammans ökar de värdet av produkterna genom en bra mjukvara. Då teamet jobbar med utveckling av funktionalitet som direkt påverkar fordonets förare innebär det att du komma jobba nära den fysiska produkten och utvecklingen sker främst i C++. Teamet består av både produktägare, Scrum Master och utvecklare och även tidigare I-talents! Här blir du en del av ett team med olika personligheter, erfarenhet och från olika kulturer och med en hel del ingenjörshumor ;) Rollen passar dig som är duktig på problemlösning, har en god samarbetsförmåga och en vilja att förstå hur alla funktioner och delar fungerar tillsammans. Du vågar be om hjälp och motiveras av att utmana dig själv och till hjälp att du ett stöttande team som jobbar tillsammans för att utveckla en riktigt bra produkt!

product customization

Som en del av product customization-teamet jobbar du med Scanias system som kvalitetssäkrar och förlänger produktlivscykeln. Utifrån ett kvalitets- och hållbarhetsperspektiv jobbar teamet med att säkerhetsställa uppdateringar hos den integrerade mjukvaran i lastbilarna, samt göra produktanpassningar i linje med de senaste uppdateringarna. Produkten utvecklas primärt inom AWS, Python, Angular och TypeScript och man arbetar både med front- och backend. I teamet blir du en del av ett öppen och agil grupp, där du uppmuntras till att vara självständig och ta eget ansvar. Här kommer du ingå i nära samarbete med ditt team och ha breda kontaktytor inom Scania med stakeholders och produktägare.Kvalifikationer

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för såväl tjänsten som Scania som företag. Vi söker efter engagerade och duktiga problemlösare som gärna kommer med nya idéer om hur saker kan förbättras och utvecklas. Det är av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga och tar ett stort ansvar för ditt eget lärande. Gör du det finns oändliga möjligheter att utvecklas. Exempelvis har tidigare I-talents nu både ledar- och specialistroller!

OBS! Var tydlig i ditt CV och personliga brev vilka 2-3 roller du främst är intresserad av och varför.

Vidare har du...

 • Har en eftergymnasial utbildning inom systemvetenskap, datateknik eller liknande
 • Har kunskaper i något av språken Java, C#, Kotlin eller TypeScript, C, C++, Python
 • Har kunskaper i frontend-ramverk som React, Angular eller Vue
 • Är nyexaminerad våren 2024 eller har upp till 2 års arbetslivserfarenhet vid programmets start september 2024
 • Har mycket goda kunskaper i engelska då det är det primära arbetsspråket

Meriterande

 • För vissa av rollerna är det meriterande med kunskaper i svenska

Rekryteringsprocessen

 • Telefonintervju med Academic Work
 • Tester (problemlösning + personlighet)
 • Djupintervju med Academic Work
 • Intervju med Scania (vid vissa tjänster tillämpas även programmeringstester)
 • Referenser + beslut

Intervjuer med Scania kommer ske den 16:e november, 14:e december samt efter årsskiftet.

 • Start: September 2024
 • Omfattning: Heltid, visstidsanställning 6 månader med god chans till förlängning
 • Placering: Södertälje och med möjlighet till distansjobb några dagar i veckan
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla frågor kring processen hanteras av Academic Work.
 • Kontaktuppgifter: Ansvariga rekryteringskonsulter Johanna Sörell johanna.sorell@academicwork.se, Emelie Säfbom, emelie.safbom@academicwork.se samt Milly Ellqvist Weidstam, milly.weidstam@academicwork.se

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
01 jan. 2024 (34 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se
http://www.academicwork.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Södertälje
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga