Hoppa till innehåll

Transportledare med inriktning trafikledning sökes till Dagab!

Vi söker dig med ett stort driv som kan hantera många parallella arbetsuppgifter samtidigt! Vill du vara med och skapa morgondagens och marknadens bästa logistiklösning samt en arbetsplats och kultur där tillsammans är ledordet? Sök idag!Om tjänsten

Tjänsten som transportledare innebär att du får arbeta med den dagliga planeringen av egna och externa transporter för leverans till både direkt distribution och mellantrafik för större delen av Sverige. Du får även ansvar för den dagliga kontrollen och uppföljningen av utgående lastbärare till Dagabs kunder, ständig kontroll av kvalité på ruttplanering samt förbättringsarbete för att effektivisera transporterna för ett maximerat flöde. I rollen ingår uppföljning av det egna åkeriet samt externa åkares kvalitet av leveranser till butik.

Rollen är placerad i Bålsta och innefattar kvällstid, men upplärning kan komma att ske under olika tider. Rollen kan även innefatta helgarbete och arbete röda dagar under året. Tjänsten är heltid.

Du erbjuds

 • Hos Dagab erbjuds du en roll med stor möjlighet att utveckla Dagabs uppdrag och möjliggöra Axfoods fortsatta framgång inom dagligvaruhandeln. Deras gemensamma kärnvärden vi utmanar, vi har koll, butiken är vår scen, och vi är starkare tillsammans skapar ett härligt arbetsklimat.
 • En långsiktig roll, men målbild av bli överrekryterad efter 6 månaders konsultuppdrag vid rätt match.
 • En möjlighet att arbeta direkt med Dagabs leveranser och undersöka via våra system, interna kontaktnätverk samt ibland även fysiskt på våra lager- och produktionsorter. Det här är en möjlighet att ingående få lära sig våra system och arbetssätt, samt skapa ett stort kontaktnätverk inom Dagab.


Arbetsuppgifter
 • Hantera systemärenden från butikssupport
 • Skapa lastlistor, fraktsedelunderlag och boknings mallar
 • Ansvar för uppdatering av ärende och kommunikation till berörd avdelning samt uppdatera dagliga planeringsfilen
 • Ansvar för transportflödet till Dagab Nord både direkt och via mellantrafik, men även för mellantrafik mot syd


Kvalifikationer
 • Talar och skriver obehindrat på svenska då språket används dagligen
 • Har erfarenhet av transportplanering i någon form i kombination med en aktiv kundservice och uppföljningsarbete
 • Du har arbetet med likande arbetsuppgifter eller har en utbildning inom logistik.
 • Som kan och vill arbeta kvällsskift eller nattskift 13-22 respektive 21-05.

Det är meriterande om du har

 • Det är av fördel att tidigare ha haft kunskap gällande transporter och tunga fordon, samt ha in förståelse för chaufförers regelverk och arbetsuppgifter i sin helhet.

Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Flexibel
 • Serviceinriktad
 • Lösningsorienterad
 • Strukturerad

Viktigast av allt är din personliga inställning. Du behöver ha en hög flexibilitet för att hantera en ständig föränderlig verksamhet och kunna fatta snabba beslut. Rollen innebär många kontaktytor på daglig basis och din känsla för service, kommunikation och relationsfokus med åkerier är viktig. Stort fokus ligger på dig som person städnigt letar förbättringar för att komma fram till smarta transportlösningar fram till kund. Du behöver ha kunden i fokus och förstå flödet.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
08 jan. 2024 (41 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se
http://www.academicwork.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb