Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Teknisk utredare till Stockholm Vatten & Avfall!

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Dina framtida kollegor på Stockholm Vatten och Avfall strävar efter att skapa en hållbar och enkel verklighet för stockholmarna. Till avfallsavdelningen söker vi nu dig med brinnande intresse för samhällsutveckling som vill anta rollen som Teknisk utredare. I tjänsten får möjlighet att applicera dina akademiska kunskaper i praktiken och få meriterande erfarenhet för framtiden! Vi tillämpar löpande urval - välkommen med din ansökan idag.Om tjänsten

Enheten du kommer tillhöra ansvarar för avfallsavdelningens frågor i stadens tidiga planeringsskeden och håller samman arbetet med att långsiktigt tillgodose avdelningens mark- och lokalbehov. Enheten ansvarar för renhållningsordningen (avfallsplan och föreskrifter) och bevakar avfallshanteringens intressen i stadens övergripande samarbeten och strategier samt utreder och analyserar övergripande frågor kopplade till den långsiktiga utformningen av avfallshanteringen i staden.

Som Teknisk utredare ser du avfallsverksamheten ur ett helhetsperspektiv och arbetar tidigt i stadens planeringsprocesser samt med diverse projekt, utredningar och strategier för att långsiktigt utveckla stadens avfallshantering tillsammans med övriga bolaget och staden. Teamet du kommer tillhöra består av en enhetschef och 9 teammedlemmar, där du kommer täcka upp för ett föräldravikariat under perioden augusti 2024 - juni 2025. Under din introduktion kommer du gå parallellt med personen som går på föräldraledighet och även arbeta nära andra teammedlemmar där fokus inledningsvis ligger på att hantera remisser, innan du introduceras för nedan nämnda arbetsuppgifter.

Du erbjuds

 • En arbetsplats som värnar om miljö och hållbarhet.
 • En lärorik tjänst där du får möjlighet att arbeta nära tillsammans med kompetenta kollegor.
 • Detta är en ypperlig chans att nyttja dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Vidare kan du förvänta dig en roll där du har flera kontaktytor och får ta egna initiativ inom dina ansvarsområden.
 • Omväxlande arbetsuppgifter och möjlighet att delta i olika projekt med spännande delmoment.


Arbetsuppgifter
 • Hantera remisser, granska program, planer och bygglov.
 • Arbeta med stadsplanerings-, mark- och infrastrukturfrågor ur ett avfallsperspektiv.
 • Medverka i arbets-, projekt- och referensgrupper med anknytning till kommunal avfallshantering, planfrågor, stadsövergripande handlingsplaner etc.
 • Utföra andra på enheten förekommande uppgifter, såsom exempelvis arbeta fram styrdokument samt utveckla och följa upp verksamheten.


Kvalifikationer
 • Har en universitets- eller högskoleexamen, 180 HP med inriktning mot avfallshantering, samhällsplanering, samhällsbyggnadsteknik, miljöteknik eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Bifoga ditt examensbevis i ansökan.
 • Har ett stort intresse för miljö- och stadsutvecklingsfrågor.
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i såväl tal som skrift, då daglig kommunikation och dokumentation sker på svenska.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av utredningsarbete, projektledning, planerings- och stadsbyggnadsfrågor.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Samarbetsinriktad
 • Strukturerad
 • Självgående
 • Kommunikativ
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 juni 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se