Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Supportingenjör till Rototest!

Ansök nu

Är du utbildad ingenjör och är redo för nästa steg i karriären? Nu söker vi dig med intresse för elektromekanik och som vill arbeta med den senaste tekniken inom fordonsindustrin. I rollen erbjuds du kompetensutveckling och samarbete med erfarna kollegor, samt blir en del av en globalt verksam organisation som befinner sig på en spännande tillväxtresa. Ansök redan idag då vi tillämpar löpande urval!Om tjänsten

Detta är den perfekta möjligheten för dig som är utbildad ingenjör och är intresserad av att arbeta med den allra senaste tekniken. Rototest är ett teknikbolag som säljer och tillverkar testutrustning för fordonsutveckling till bilindustrin. Sedan de startade sin verksamhet har de vunnit ett stort godkännande och deras testlösningar används av några av världens mest välkända industriföretag. Nu befinner sig Rototest i ett expansivt skede med en växande efterfrågan över hela världen och söker därför en supportingenjör som vill vara med på tillväxtresan.

Som junior medlem i ingenjörsteamet kommer du initialt att få följa med olika funktioner för att lära och ge stöd där möjligt, för att över tid hitta de funktioner där du kan briljera och stärka teamet som helhet. Du kommer komma in i ett företag där sammanhållning och bra samarbeten värderas högt. Dessutom kommer du få samarbeta med likasinnade globalt och i tjänsten ingår även resor till bland annat USA, Kina, Japan och Europa.

Du erbjuds

 • Att få arbeta med den senaste tekniken inom fordonsindustrin
 • Anställning på ett företag som värnar som sina medarbetare och främjar dess utveckling
 • Möjlighet att skaffa/utöka ditt internationella nätverk

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ingå i Rototest’s multidisciplinära ingenjörsteam. Teamets uppgifter spänner över områden som installationer av kundprojekt, valideringsprov, produktionsstöd, sälj- och supportstöd, utbildning och dokumentation samt testdataanalyser. Du kommer bland annat att:

 • Arbeta med systematisk felsökning
 • Dokumentera enligt interna processer
 • Ha kundkontakt via mejl / telefon och webmöten (och i förekommande fall på plats hos kund) avseende felavhjälpning
 • Genomföra installationer/idrifttagning av kundprojekt (i förekommande fall på plats hos kund)
 • Stödja för-idrifttagning av kundprojekt
 • Genomföra användarutbildningar


Kvalifikationer
 • Behärskar mycket god engelska och god svenska i tal och skrift, då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
 • Har en avslutad akademisk ingenjörsutbildning
 • Minst ett års arbetslivserfarenhet, fler år är meriterande
 • God erfarenhet (professionell eller privat) inom elektronik / elektromekanik med förmåga att läsa el-schema samt 2D CAD ritningar
 • Mycket god datorvana i MS Office
 • Körkort: B - Bil

Det är meriterande om du har

 • Vana av Python för dataanalys

För att lyckas i rollen är du noggrann och kvalitetsmedveten. I ditt förhållningssätt är du flexibilitet, lösningsorienterad och trivs när du får arbeta fritt under ansvar. Du håller deadlines och kan samarbeta med såväl interna som externa kontaktytor för att nå ett framgångsrikt resultat.

I den här rekryteringsprocessen kommer vi att genomföra en bakgrundskontroll.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 nov. 2023 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare