Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Senior redovisningsekonom till ett hållbarhetsinriktat företag!

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en erfaren redovisningsekonom som vill bli en del av ett företag som strävar efter att bidra och skapa en hållbar framtid för alla? Vi jobbar med löpande urval så ta chansen och ansök redan idag!Om tjänsten

Vi på Academic Work söker nu för vår kunds räkning en senior redovisningsekonom. Vår kund är ett hållbarhetsinriktat fondbolag som fokuserar på att investera i tillgångar och växande verksamheter. Bland annat har de investerat i flertal vatten- och vindkraftverk i Norden.

Totalt är de 250 medarbetare i Europa och sitter 16 personer i Sverige varav 11 st på Stockholmskontoret. Det är 3 personer som jobbar med ekonomi i Stockholm men där du kommer ingå i ett Finance team som består av kollegor från Stockholm, London och Glasgow. Som redovisningsekonom kommer du att spela en nyckelroll i att säkerställa att det dagliga ekonomiska processer fortsätter att flyta smidigt.

Detta är ett långsiktigt uppdrag via oss på Academic Work, om alla parter är nöjda med samarbetet finns goda chanser till överrekrytering.

Du erbjuds

 • Värdefull kunskap och erfarenhet inom hållbarhetsområdet
 • En flexibel arbetspolicy med 50% kontorsnärvaro


Arbetsuppgifter

Med rapportering till Senior Finance Manager i Stockholm, är detta en position som spelar en väsentlig roll i de dagliga redovisnings- och finansaktiviteterna inom detta snabbrörliga och växande företag. Ekonomiteamet består för närvarande av 11 medlemmar belägna i London, Glasgow och Stockholm och förväntas fortsätta växa under det kommande året.

 • Löpande redovisning
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Materiella/immateriella tillgångar och avskrivningar
 • Utföra månads- och kvartalsrapportering
 • Delta i årsavslut inklusive årsrapporter
 • Stödja resten av vårt ekonomiteam i bokslutsaktiviteter
 • Moms- och deklaration rapportering
 • Arbeta med processförbättringar inklusive implementering av nya IT-system


Kvalifikationer
 • Har en akademisk examen i ekonomi eller liknande
 • Har minst 2-3 års redovisningserfarenhet, kan självständigt utföra månads- och kvartalsrapportering
 • Har mycket god kunskap inom MS Office, speciellt Excel
 • Har erfarenhet av Microsoft Dynamics, detta är fördelaktigt men inte ett krav
 • Kommunicerar flytande i tal och skrift i det svenska och engelska språket då det används i det dagliga arbetet

Det är meriterande om du har:

 • Norsk redovisningserfarenhet, kan regler inom skatt och liknande samt det norska språket

För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad, noggrann och har en förmåga att ta initiativ och erbjuda snabb hjälp där det behövs. Vidare är du en entusiastisk och motiverad lagspelare som är angelägen att uppnå resultat och att möta deadlines med hög kvalitet på output.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 september 2024 (45 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se