Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Projektsamordnare för SEK Svensk Elstandard!

Publiceringsdatum
04 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Som samordnare av teknikområden hos SEK Svensk Elstandard kommer du var en viktig del i att skapa ett mer hållbart samhälle genom standardiserad elektrifiering. Med ditt tekniska intresse och kunskap kommer du agera administrativt stöd till kommittéer och utföra teknisk dokumentation. Rollen är ny och dina tankar och idéer värdesätts för utformning framåt!Om tjänsten

SEK Svensk Elstandard är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse och som är utsedd av regeringen att ansvara för all standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige. Nu utökar de sin organisation och söker flera nya medarbetare med inriktning på koordinering, stöd och medlemsvärvning till deras nuvarande och kommande tekniska verksamhetsområden.

I rollen som samordnare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att administrativt stödja olika tekniska kommittéer samt att rekrytera nya intressenter och experter till dessa kommittéer och grupper. Du kommer också att ansvara för att sprida information och kunskap om SEK Svensk Elstandard samt framhäva fördelarna med att delta i standardiseringsprocessen.

Du erbjuds

 • En trygg arbetsplats där du får forma och utveckla rollen efter eget initiativ i ett nära samarbete med kollegorna i teamet.
 • Möjligheten att påverka utformningen av ett mer hållbart samhälle genom den elektroteknisk standardiseringen som sätter praktiska regler och riktlinjer framåt.
 • Mentorskap, anpassad utifrån dina tidigare erfarenheter och kunskaper.


Arbetsuppgifter
 • Med hjälp av ditt tekniska intresse och kunskap planera, strukturera och administrera arbeten och möten inom befintliga tekniska kommittéer
 • Söka upp och kontakta relevanta företag och andra intressenter för deltagande i SEKs olika verksamhetsområden.
 • Sammanställa och utföra teknisk dokumentation i möten tillsammans med annat administrativt kommittéarbete.
 • Delta vid olika möten och arrangemang för att informera om SEKs olika verksamheter och nyttan med deltagandet inom standardiseringen.
 • Strategiskt lägga upp planering för uppstart av nya grupper och kommittéer och att därefter etablera dessa inom nya teknikområden.


Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning inom elektroteknik eller liknande
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från elektroteknisk industri eller liknande
 • Har god kommunikativ förmåga i både muntlig och skriftlig svenska och engelska då mycket av ditt arbete kräver teknisk dokumentation
 • Har goda kunskaper inom Officepaketet

Det är meriterande om du har

 • B-körkort

Som person är du bra på och intresserad av att uttrycka dig i tal och skrift. Du trivs i sociala sammanhang och har ett stort teknikintresse. Att kunna kommunicera och engagera andra människor är egenskaper som kommer att värderas särskilt högt. Du känner dig bekväm med att planera och genomföra möten, i såväl större som mindre grupper. Vidare är du självgående med en stor ambition för att skapa positiva resultat i det uppsökande arbetet där målsättningen är att värva fler medlemmar och experter till SEKs kommittéverksamhet.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller test: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga och ett skrivtest för att säkerställa din skriftliga förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Övrigt:

 • På kontoret i Kista är det idag 15 anställda, varav fem arbetar inom olika tekniska verksamhetsområden. Efter sommaren 2024 kommer kontoret att flytta till Solna/Sundbyberg.
 • Arbetet sker i huvudsak på kontorstid, men kommer att innebära resor inom Sverige för både mässor och uppsökande verksamhet.

Liknande Jobb

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 april 2024 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se