Redovisningsekonom till det växande bolaget LOTS!

Redovisningsekonom till det växande bolaget LOTS!

Har du tidigare tagit del av månadsbokslut, årsbokslut och rapportering i ett ERP-system och ser dig själv som en energispridare? Då kan den här rollen som Redovisningsekonom till Scanias dotterbolag LOTS vara något för dig! Du kommer välkomnas till en arbetsplats där god stämning och bra samarbete är en självklarhet. Sök tjänsten redan idag - urval sker löpande
Arbetsuppgifter

I din roll som Redovisningsekonom kommer du att stärka rapporterings- och redovisningsrutinerna tillsammans med deras redovisningstjänsteleverantörer världen över; idag belägna i Europa och Amerika. Du kommer att rapportera till koncernens ekonomichef och ingå i ett team på fem ekonomiexperter som arbetar på koncernnivå. Du kommer vidare att spela en nyckelroll i rapporterings- och redovisningsförfarandena för deras verksamhet. För de dagliga uppgifterna kommer du att arbeta nära chefen för global redovisning och rapportering som kommer att stödja, övervaka och ansvara för den övergripande koncernrapporteringen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer till en början att vara:
 • Bokslutsaktiviteter, månads-, kvartals- och årsvis.
 • Delta i LOTS-gruppens månatliga finansiella rapportering till Scania.
 • Delta i redovisningsstödet för all verksamhet.
 • Delta i Adhoq-projekt på huvudkontoret och ibland vara projektledare för koncernprojekt.

LOTS ingår i en global organisation vilket gör att du kommer att få möjligheten att resa vid enstaka tillfällen till USA och Canada för att träffa kollegor och se verksamheten där. Du måste vara bekväm med att arbeta nära viktiga finansiella intressenter eftersom rollen ibland kommer att kräva synkronisering med leverantörer.
Kvalifikationer
 • Innehar mycket goda kunskaper i MS Office-program - framför allt Excel.
 • Innehar en kandidatexamen inom relevant område eller en revisorsexamen (redovisningsekonom). Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Innehar relevant arbetslivserfarenhet inom en liknande roll där du exempelvis har arbetat som revisor och tagit del av månadsbokslut, årsbokslut och rapportering i ett ERP-system.
 • Är flytande i det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift, med hänsyn till de interna och externa kontakterna du kommer att ha kontakt med i din roll.
Det är meriterande för tjänsten om du:
 • Innehar tidigare erfarenhet av projektledning.
 • Innehar tidigare erfarenhet av ERP-system (företrädesvis Oracle NetSuite, Hyperion eller SAP).
Som person ser LOTS att du är:

En utåtriktad lagspelare med en kommunikativ förmåga eftersom de är en global organisation som arbetar över gränserna med många olika nationaliteter, kulturer och språk. Vidare söker de dig som är systematisk och strukturerad och arbetar målmedvetet och trivs med att lösa uppgifter självständigt. Du är ansvarsfull och prioriterar kvalitét i ditt arbete samt att du är noggrann och har ett öga för detaljer.

Övrig information
 • Start: Omgående.
 • Omfattning: Heltid.
 • Placering: Stockholm, Vasagatan - nära anslutning till centralstationen.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och LOTS önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se
Sista ansökningsdag 15 maj 2023 (53 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se