Modelleringsaktuarie till talangprogrammet Skandia Accelerate!

Modelleringsaktuarie till talangprogrammet Skandia Accelerate!

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2023 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandia Accelerate med start i höst! Bli en del av Modelleringsavdelningen och engagerade kollegor som arbetar i en prestigelös miljö med god sammanhållning. För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.
Arbetsuppgifter

Avdelningen Aktuarie och Modellering Finance rapporterar till CFO för koncernen och består idag av 15 medarbetare. Avdelningen består av två team där denna roll är placerad i Modelleringsteamet som ansvarar för att utveckla och förvalta Skandias finansiella projektionsmodeller som ligger till grund för bolagets styrning. Avdelningen stödjer även andra funktioner i samband med analys av koncernen samt ansvarar för löpande produktion av underlag till bland annat värdering av dotterbolag, kapitalkrav och försäkringstekniska avsättningar. Vidare driver avdelningen arbetet med lönsamhetsuppföljning av ny affär.

Denna roll är en junior modelleringsaktuarieroll som över tid kommer bidra inom flera av teamets ansvarsområden. Du kommer få lära dig ett antal olika avancerade verktyg som används inom kassaflödesmodellering i försäkringsbranschen såsom Risk Agility och Unify. På sikt kommer du sannolikt ansvara för utveckling och förvaltning av någon av Skandiagruppens kassaflödesmodeller.

Kombinerat med dina arbetsuppgifter kommer du även delta i Skandias talangprogram under sex månader där du ges en unik inblick i Skandia som koncern. Programmet kommer innebära att du till 50% arbetar med arbetsuppgifter med ordinarie team och 50% kommer utgöras av gemensamt arbete med de övriga deltagarna i Skandia Accelerate. Programmet kommer innebära genomgång av och besök på olika delar av Skandia samt casearbete. Här ges du en unik möjlighet att få inblick i en av Sveriges ledande aktörer!

Arbetsuppgifter


Kvalifikationer
 • Har Civilingenjör- eller masterexamen med inriktning mot finansiell matematik, alternativt akademisk examen från aktuarieprogrammet med goda resultat
 • Talar flytande svenska och engelska då båda språken används i det dagliga arbetet

Meriterande:

 • Genomförd civilingenjörsutbildning samt fristående aktuariekurser
 • Påvisar intresse för programmering

Rollen ställer mycket höga krav på analytisk förmåga, engagemang och noggrannhet samt en vilja att utvecklas och nå uppsatta mål genom eget ansvarstagande. Du måste ha en god kommunikativ förmåga, både i muntlig och i skriftlig form samt kunna arbeta självständigt såväl som i grupp.

Vidare så är du:

 • Problemlösande
 • Kvalitetsmedveten
 • Samarbetsinriktad
 • Strukturerad

Övrig information

 • Bifoga CV, personligt brev och betygsutdrag till din ansökan.
 • Start: 1 september
 • Omfattning: 100%
 • Placering: Skandias huvudkontor på Lindhagensgatan 86, Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Jobbkrav
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se
Sista ansökningsdag 20 mars 2023 (52 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se