Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Mechanical Engineer till Jeffrey Rader!

Ansök nu

Gillar du att driva projekt där din kreativitet och tekniska expertis kommer att lysa när du skapar 2D- och 3D-modeller av komplexa delar och produkter? Trivs du i en dynamisk miljö där varje dag är unik? Då är detta din chans att ta steget in i en spännande roll. Det världsledande bolaget Jeffrey Rader söker nu en mekanisk ingenjör till deras team i Stockholm! Här kommer du att vara motorn bakom små till medelstora projekt där du navigerar från koncept till verklighet med hjälp av CAD-program och avancerad teknik.Om tjänsten

I denna roll som mekanisk ingenjör kommer du att arbeta i en bred och varierande roll med mycket fokus på CAD program. Du kommer att leda små till medelstora projekt inom processindustrin som kan ta allt från två veckor till flera år. Du kommer att hantera ritningsunderlag och arbeta med både 2D- och 3D- modeller av olika delar eller produkter, samt att du kommer att ta fram allmänna monteringsritningar och undermonteringsritningar med hjälp av Autodesks programvaror. Du kommer att arbeta tillsammans med andra avdelningar, såsom försäljning, inköp och tillverkning samt externa leverantörer för att få tjänster och information till funktionella behov. Du kommer även att besöka underleverantörer, göra verkstadsbesök för utbildning och arbeta med teknisks assistans till företagets produktlinjer.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden innefattar bland annat:

 • Hantera projektdokumentation av varierande storlek från mottagande av order till konstruktion, upphandling, tillverkningsprovning, leverans, installation och igångsättning.
 • Samarbeta med kunder för att konstruera utrustning och genomföra projekt med hänsyn till kundernas behov, intern/extern produktionskapacitet, finansiella mål och tillgängliga resurser. Detta innebär att maximera användningen av befintliga konstruktioner samt utveckla nya konstruktioner genom detaljerade beräkningar och designprogramvara.
 • Leda produktutvecklingsprojekt genom att förstå och översätta designparametrar till tillverkningsprocesser och kapacitetsbegränsningar i samband med nuvarande produktionskällor.
 • Direkt stöd och engagemang i att generera offerter för delar, service och kapitalutrustning genom att identifiera krav och tillhandahålla kostnads- och ledtidssammanfattningar. Detta arbete omfattar teknisk utvärdering av anbudspaket, framtagning av tekniska svar, insamling av dokumentation, insamling av kostnadsinformation och slutförande av formella paket.


Kvalifikationer
 • Har några års bred teknisk arbetslivserfarenhet som inkluderar produktdesign, anläggningsdesign, tillverkningsmetodik, verktyg och laboratorium.
 • Är bekväm med att arbeta i CAD.
 • Har en förmåga att läsa, analysera och tolka allmänna affärstidskrifter, facktidskrifter, tekniska förfaranden eller myndighetsbestämmelser.
 • Har en förmåga att skriva rapporter, affärskorrespondens och förfarandehandböcker.
 • Har en förmåga att arbeta med matematiska begrepp såsom grunderna i plan och solid geometri och trigonometri, samt kunna tillämpa begrepp som bråk, procentsatser och proportioner i praktiska situationer.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då du kommer att använda båda språken när du skriver rapporter, skapar tekniska manualer samt när du presenterar information och svarar på frågor ifrån kunder och chefer.

Det är meriterande för tjänsten om du:

 • Har en utbildning inom maskinteknik på högskole- eller universitetsnivå eller liknande.
 • Har körkort för att kunna resa självständigt till och från olika kunder och inom olika delar av fabriker/anläggningar.

För att lyckas i rollen ser vi att du har följande personliga egenskaper:

 • Strukturerad.
 • Ett logiskt tänkande.
 • Självgående.
 • Kommunikativ.
 • God samarbetsförmåga.

Övrigt:

 • Du behöver ha ett giltigt pass som tillåter resor inom Europa och världen (USA, Sydkorea, andra delar av Asien och Afrika). Du kommer att resa en hel del i tjänsten och därför vara beredd på 1-2 resor i månaden som är 2-3 dagar.
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work. Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 nov. 2023 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare