Kundservicemedarbetare & kommunikatör till Svenska Kraftnät

Kundservicemedarbetare & kommunikatör till Svenska Kraftnät

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar deras samarbete med övriga Europa. Svenska kraftnät söker nu dig som vill som vill arbeta i en tvådelad roll som kundservicemedarbetare samt kommunikatör på deras kontor i Sundbyberg. Skicka in din ansökan redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Den här rollen är ny och innebär både ett ansvar för samordning av information och kommunikation på Svenska kraftnäts kunskapsbank med frågor och svar samt arbete med kundservice. Som kundservicemedarbetare / kommunikatör ingår det dels att ansvara för innehållet i Kunskapsbanken frågor & svar och att säkerställa att det är enhetligt och tydligt. Du kommer att samarbeta med kommunikationsavdelningen och även andra delar av verksamheten för att samordna informationsmaterial för att det ska bli användarvänligt och vara ett bra stöd för både kunder och medarbetare. Som kundservicemedarbetare, som är den andra delen av jobbet, blir du en del av en effektiv och serviceorienterad grupp som huvudsakligen arbetar med att ta emot och hantera inkommande ärenden per telefon och mail från kunder, entreprenörer och intresserad allmänhet. Arbetet innebär bland annat att ge information och svara på frågor gällande vår verksamhet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I denna rollen kommer du , i samverkan med övriga leverantörer kopplade till serviceuppdrag i myndigheten vara ansiktet utåt och hantera diverse arbetsuppgifter med service som huvudtema, såsom:
 • Besvara inkommande samtal från allmänheten
 • Besvara/hantera inkommande mejl kunder, entreprenörer och intresserad allmänhet
 • Söka svar på frågor via vår webb och ibland via kontakter i verksamheten
 • Uppdatera Kunskapsdatabasen
 • Ta fram, samordna informationsmaterial
 • Sammanställa och analysera
Vi söker dig som
 • Har en avslutad akademisk examen inom kommunikation. Alternativt motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet som beställaren på Svenska kraftnät bedömer relevant för uppdraget
 • 5 års erfarenhet av liknande arbete med kvalificerat kundservicearbete
 • Minst 2 års erfarenhet av att ha arbetat som kommunikatör
 • Minst 1 års vana av att arbeta i Officepaketet
 • Minst 1 års vana av att arbeta i ärendehanteringssystem
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande:
 • Tidigare erfarenheter av att utveckla och förvalta kunddatabaser och/eller ärendehanteringssystem
 • Tidigare erfarenhet från energibranschen
Som person är du utåtriktad och engagerad med starkt kundfokus. Vidare är du initiativrik, strukturerad och ansvarstagande. Du är en bra kommunikatör som är social och samarbetsinriktad med en god förmåga att omvandla komplexa resonemang till rak och enkel information.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm, Sundbyberg
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Kundservice
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se