Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Junior risk partner till svensk storbank

Publiceringsdatum
11 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du nyexaminerad nätverkande och social ekonomistudent, då ska du sökta till rollen som Junior Risk Partner till en av Sveriges Storbanker. Välkommen in med din ansökan idag!Om tjänsten

Vi söker för vår kunds räkning en junior Risk Partner till vår kunds first line riskfunktion. Du kommer stötta upp och agera spindeln i nätet för dina seniora kollegor med utvecklande arbetsuppgifter. Teamet arbetar med bankens privat- och företagskunder genom att bistå med information och navigering i riskhanteringsstyrning och krav, driva bästa praxis inom icke-finansiell riskhantering samt riskstyrning som stödjer affären för bankens kunder. Teamet säkerställer även att icke-finansiella risker bedöms korrekt och att risker kontrolleras i enlighet med koncernens standarder.

Teamet består av 11 kollegor och tillhör en större enhet där samarbeten mellan de nordiska länderna är centralt. Samarbete, kommunikation och nyfikenhet präglar det högpresterande teamet. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö där teamet syfte är att stödja organisationens mål och förbereda vägen för att uppnå dem.

Du erbjuds en roll med stora utvecklingsmöjligheter och meriterad arbetslivserfarenhet inom såväl bankväsendet, som inom riskområdet.Arbetsuppgifter
 • Incidenthantering för privat- och företagskunder
 • Sekreterare under möten med externa parter
 • Skapa och ge input av rapporter
 • Assister i projekt och risk assessment


Kvalifikationer
 • Har en avslutad kandidatexamen i ekonomi
 • Tidigare relevant arbetslivserfarenhet
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, då det används i det dagliga arbetet såväl i skrift som muntligt
 • Har mycket god system- och datavana, specifikt ärendehanteringsystem och MS Office

Det är meriterande om du har

 • Mycket goda kunskaper i ett eller flera av de nordiska språken
 • Tidigare relevant arbetslivserfarenhet från bank
 • En masterexamen inom ekonomi med relevant inriktning
 • Kunskap i Gira
 • Erfarenhet/kunskap i regelverk

Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

Vi söker dig som är nyfiken, har hög integritet och är driven. Du har hög personlig mognad och är van att arbeta mot deadlines. Som person är du positiv, flexibel och ödmjuk inför nya utmaningar samt är drivande för din egna utveckling genom att ta initiativ. För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Hjälpsam
 • Social
 • Ordningsam
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 augusti 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se