Junior Compliance Officer till talangprogrammet Skandia Accelerate!

Junior Compliance Officer till talangprogrammet Skandia Accelerate!

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2023 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandias talangprogram Accelerate med start i höst! Bli en del av Koncerncompliance tillsammans med engagerade kollegor som arbetar i en miljö där det är i högt i tak och god sammanhållning. För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.
Arbetsuppgifter

Koncerncompliance har i uppdrag från de olika tillståndspliktiga bolagen inom Skandiagruppen att granska och utvärdera regelefterlevnaden i de olika bolagen samt rapportera brister och risker till berörda inom verksamheten samt till verkställande direktör och styrelse. Vi tillhandahåller också råd och stöd i form av information och utbildning om nya eller ändrade regler samt kontrollerar att nya produkter, tjänster och omstruktureringar följer såväl externa regler som den interna styrningen för respektive bolags verksamhet. Koncerncompliance består av oberoende kontrollfunktioner som arbetar självständigt nära verksamheten, där enhetens uppdrag innefattar Regelefterlevnadsfunktioner, Centralt funktionsansvariga samt Dataskyddsombud. Idag består enheten av 15 medarbetare och är även indelad i två kompetensgrupper; Försäkring samt Bank & Kapitalförvaltning.

Din roll kommer innebära en möjlighet att du tillsammans med din mentor följer arbetsgruppens ansvarsområden och arbetar sida med sida för att introduceras till det dagliga arbetet. Kombinerat med dina arbetsuppgifter kommer du även delta i Skandias talangprogram under sex månader där du ges en unik inblick i Skandia som koncern. Programmet kommer innebära att du till 50% arbetar med arbetsuppgifter med ordinarie team och 50% kommer utgöras av gemensamt arbete med de övriga deltagarna i Skandia Accelerate. Programmet kommer innebära genomgång av och besök på olika delar av Skandia samt casearbete. Här ges du en unik möjlighet att få inblick i en av Sveriges ledande aktörer!

Arbetsuppgifter


Kvalifikationer
 • Har juristexamen eller juristkandidat, alternativt affärsjuridisk examen
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande erfarenheter:

 • Kompetens inom försäkringsrörelserättsliga regelverk
 • Erfarenhet av ESG-frågor

Som person är du:

Strukturerad, analytisk och noggrann men har ändå en förmåga att se helheten. Du är en lagspelare med hög integritet och har god förmåga att ta initiativ. Under rekryteringsprocessen kommer vi titta närmare på följande personlighetsdrag:

 • Strukturerad
 • Kvalitetsmedveten
 • Samarbetsinriktad
 • Självgående

Övrig information

 • Bifoga CV, personligt brev och betygsutdrag till din ansökan.
 • Start: 1 september
 • Omfattning: 100%
 • Placering: Skandias huvudkontor på Lindhagensgatan 86, 112 18 Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli anställd direkt hos Skandia och Skandias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Jobbkrav
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se
Sista ansökningsdag 20 mars 2023 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se