Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

IT-projektledare med bakgrund inom mjukvara!

Publiceringsdatum
16 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du Echandias nya IT-projektledare och vill bidra till framtidens hållbara energilösningar inom den marina sektorn? Då har du hittat rätt. I detta växande företag, där innovation, hållbarhet och teknik präglar din arbetsdag tillsammans med teamet, har resan mot en grönare framtid just börjat. Vi ser fram emot din ansökan!Om tjänsten

Echandia söker en kvalificerad och erfaren projektledare, för deras utvecklingsprojekt, som vill ansluta sig till deras dynamiska team. Som projektledare inom utveckling kommer du att spela en nyckelroll i att leda och koordinera deras utvecklingsprojekt inom företaget och säkerställa att de genomförs framgångsrikt från koncept till kund. Rollen innebär nära samarbete med deras tvärfunktionella team, inklusive ingenjörer inom automation, elektronik, mekanik och mjukvara, för att utveckla och implementera innovativa lösningar som möter kundernas behov. Du kommer också att fungera som kommunikationslänk mellan deras utvecklingsteam och säljteamet, leveranskedjeteamet, kunder och ledning.

Dina organisatoriska färdigheter och förmåga att prioritera kommer att vara avgörande för att hantera projektens tidsplaner, budgetar och resurser effektivt. Utöver dina projektledningsuppgifter får du chansen att hjälpa till att etablera deras utvecklingsprocesser och metoder på en hög nivå. Du kommer att ingå i en stödjande och samarbetsinriktad miljö som främjar professionell utveckling och erbjuder möjligheter till avancemang inom organisationen. Det som gör denna roll unik är möjligheten att arbeta med banbrytande projekt som driver teknikens och hållbarhetens gränser framåt.Arbetsuppgifter
 • Leda och hantera deras utvecklingsprojekt från start till avslut.
 • Hjälpa till att etablera deras projektledningsprocesser, inklusive att skapa projektplaner, definiera omfattning, mål, leveranser, resurser och tidslinjer.
 • Samarbeta med tvärfunktionella team, som ingenjörsteamet, mjukvaru- och leveranskedjeteamet, för att säkerställa framgångsrikt projektgenomförande.
 • Övervaka hela projektets livscykel och säkerställa att budget, schema och kvalitetsstandarder följs.
 • Övervaka projektets framsteg och regelbundet ge statusuppdateringar till interna och externa intressenter, främja samarbete och samförstånd samt lyfta fram prestationer, utmaningar och nästa steg.
 • Identifiera och minimera projektrelaterade risker samt proaktivt lösa problem som kan uppstå under utvecklingsprocessen.
 • Genomföra utvärderingar efter projektet för att identifiera förbättringsområden och bästa praxis för framtida projekt.


Kvalifikationer
 • Har relevant teknisk eftergymnasial utbildning, minst en kandidatexamen.
 • Har erfarenhet av att arbeta nära molnutveckling.
 • Har erfarenhet av projektledning i en utvecklingsmiljö.
 • Har erfarenhet av att använda olika projektledningsverktyg, helst Monday.com och Microsoft Teams.

Vi söker en ledare med starka ledarskapsfärdigheter som kan guida och motivera tvärfunktionella team mot framgångsrik projektavslutning. Din förmåga att kommunicera och samarbeta effektivt är avgörande för att säkerställa tydlig förståelse av projektets mål, tidslinjer och leveranser bland intressenter och teammedlemmar. Förvänta dig att visa exceptionella problemlösningsfärdigheter, tänka kritiskt för att identifiera potentiella risker eller problem under utvecklingsprocessen och proaktivt hitta lösningar för att minimera dem.

Övrig information
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Academic Work. Ambitionen från Echandia och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 september 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se