Installationskonsult till företag som gör skillnad!

Installationskonsult till företag som gör skillnad!

Som Installationskonsult kommer du arbeta med att installera applikationer åt kunder genom fjärranslutning till kunds server i uteslutande Windows-miljö. Vill du arbeta i en teknisk och kundorienterad roll och motiveras av att se hur dina insatser ger resultat och bidrar till samhällsnytta? I rollen som installationskonsult är det fördelaktigt om du har erfarenhet av installation och problemlösning. Om detta är rätt roll för dig: ansök nu direkt då starten för tjänsten är omgående (med hänsyn till eventuell uppsägningstid) då vi tillämpar löpande urval. Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsuppgifter

Som installationskonsult kommer du arbeta med att installera applikationer åt kunder genom fjärranslutning till kunds server i uteslutande windowsmiljö. Arbetet sker just nu hemifrån på grund av pandemin men företaget har kontor i både Sundbyberg och i centrala Stockholm, där ditt team utgår från kontoret i Sundbyberg.

Du kommer inledningsvis få en gedigen introduktion från dina närmsta kollegor och kommer ha en mentor att tillgå. Du kommer introduceras till arbetsuppgifterna successivt och förväntas vara helt på banan och självgående efter cirka ett år.

Du kommer till exempel att:

 • Ta kontakt med kunden för att få inloggningsuppgifter.
 • Gå in på kundens server och installera programvaran.
 • Jobbar med att hosta lösningar och se till att det sker på ett säkert sätt.
 • Genomgående dokumentera arbetet samt ge uppföljning till kunden.
 • Det kan också förekomma kortarte tjänsteresor i tjänsten.
Arbetsuppgifter


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning inom IT, exempelvis som nätverkstekniker eller systemutvecklare.

Vidare ser vi att du:

 • Har erfarenhet av att installera web-lösningar samt installera servrar och klient-applikationer
 • Har goda kunskaper i Microsoft OS
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift då du dagligen kommer ha telefon- och mailkontakt med kunder på den svenska marknaden
 • Har ett gediget intresse för denna roll och motiverar dig väl i din ansökan och genom hela processen

Utöver ovan är det meriterande om du:

 • Har arbetat i en supportorganisation eller på en intern IT-avdelning
 • Har en teknisk kunskap om diverse applikationer och system
 • Har viss kunskap MS-SQL och/eller Oracle databaser

Tjänsten passar dig som trivs i en prestigelös miljö där alla hjälper varandra och där stämningen är positiv. Du är en problemlösare som har förmågan att hålla många bollar i luften samtidigt eftersom du har god prioriteringsförmåga och strukturerat arbetssätt.

Denna roll är långsiktig och vår kund letar efter dig som tycker tjänsten känns intressant även på lång sikt. Denna tjänst passar bäst för dig som vill arbeta i en konsulterande roll där du får utlopp för din tekniska kompetens och problemlösande förmåga i en roll som har IT-teknisk karaktär.

Om du identifierar dig med ovan är detta en möjlighet att komma in på ett företag som väljer att satsa på dig och din utveckling. Du kommer även få en bredare produktkunskap då nya produkter kontinuerligt utvecklas inom företaget.

Övrig information
 • Start: omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.
 • Omfattning: Heltid, löpande och långsiktigt.
 • Placering: Hemifrån i början, därefter Sundbyberg/Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Jobbkrav
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (55 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se