Data warehouse/BI-utvecklare

Data warehouse/BI-utvecklare

I arbetet som Data Warehouse/BI-utvecklare kommer du förvalta, vidareutveckla och ny-utveckla olika datalager åt företagets kunder, vilket bidrar till en spännande och varierande arbetsmiljö. Här arbetar du i agilt team med tre veckors sprintar, ni har dagliga morgonmöten och standups för att ständigt dela kunskap och utvecklas tillsammans. Uppdragsgivaren fokuserar inte bara på att du ska utvecklas i din roll som utvecklare utan även på hälsa och välbefinnande. Här finns en bra och klok balans på familjeliv och jobb.
Arbetsuppgifter
  • Felsöka och åtgärda batchladdningar, ofta i form av SSIS paket eller ibland Azure Data Factory-paketi kombination med att förbättra befintlig funktionalitet, det kan t.ex. vara att skriva nya procedurer, funktioner, vyer eller övrig kod
  • Ha en tät dialog och möten med kund och andra leverantörer hos kund för att förstå och kunna ta fram krav samt vara behjälplig när kund acceptanstestar produkten
  • Prestandaoptimera laddningar eller datauttag, granska kod från andra utvecklare
  • Lägga till ny funktionalitet, t.ex. ett nytt underlag för en rapport, ladda in en ny datakälla till datalagret - kanske på ett nytt tekniskt sätt beroende på datakällan. Viss dokumentation.
  • Det kan även bli aktuellt att vara delaktig i nya projekt där vi bygger helt nya datalager.Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen ser vi att du:

  • Har en Civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen inom IT, datateknik eller liknande tekniktungt område
  • Erfarenhet av Data Warehouse-lösningar (Data valut, Kimball, Inmon)
  • Erfarenhet av adekvat programmeringsspråk lämpligt för att bygga relationsdatabaser (SQL, Oracle/ Maria DB)
  • Erfarenhet av ETL-tekniker, integrationer kopplat till DW-lösningar (SSIS, Azure Data Factory)

Har du dessutom erfarenhet från rapporteringsverktyg, Power BI, Qlickview, Tableau samt tidigare erfarenhet av att verka som konsult sitter du på erfarenhet vi värderar som starkt meriterande kunskap.

Som person är du kommunikativ, ambitiös och engagerad vilket visar sig i ett självständigt driv mot att utvecklas inom programmeringen. Du bidrar till ditt team genom bra energi, god problemlösnings- och samarbetsförmåga och du är därtill kommunikativ och flexibel för att kunna bemöta företagets kunder och anpassa dig efter deras behov.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Databasadministration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se
Sista ansökningsdag 30 apr 2023 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se