Hoppa till innehåll

Credit Controller till världens största el- och teknikföretag!

Letar du efter en roll med varierande arbetsuppgifter och många olika kontaktytor? Missa inte chansen att få arbeta på Elektroskandia, ett av världens största el-teknikföretag för att få vara med på deras utvecklingsresa. Sök tjänsten idag - vi tillämpar löpande urval.Om tjänsten

Academic Work söker åt Elektroskandias vägnar en Credit Controller till deras kontor i Sollentuna. Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen, som är ett av världens största el- och teknikföretag etablerade i 44 länder runt om i världen. De arbetar med att marknadsföra samt sälja el material och system inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. I den här rollen kommer du tillhöra deras kreditteam om fyra personer, som är en del av ekonomiavdelningen.

Som Credit Controller kommer du ha en bred tjänst med varierande kvalificerade och även administrativa arbetsuppgifter så som att göra kreditanalyser, hantera inkassoärenden och påminnelser, utredning av olika slag och kundadministration. Du kommer vara ett bollplank internt för dina kollegor och andra team, framförallt försäljningsorganisationen, och stötta i olika kredit- och riskfrågor. I rollen kommer det även finnas utrymme att arbeta med att effektivisera processer och rutiner.

Du välkomnas till ett ljust och trevligt kontor med öppet kontorslandskap. Kontoret är beläget i Rotebro, Sollentuna, nära kommunikationer. Med pendeltåg från centralen till kontoret tar det bara 24 minuter. Teamet du kommer tillhöra har varierad bakgrund och erfarenhet och stämningen präglas av en värme, dialog och humor. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Elektroskandia. Anställningsformen är en projektanställning på 1 år.

Du erbjuds

 • En förmånlig personalrabatt på Elektroskandias produkter
 • Friskvårdsbidrag


Arbetsuppgifter
 • Rollen som Credit Controller är en bred tjänst med varierande arbetsuppgifter och med såväl externa som interna kontaktytor. Du kommer arbeta med alla former av kreditfrågor, så som kravhantering och kreditbedömningar, men även vara delaktig i interna processer som syftar till att förbättra kredithandläggningen samt öka effektiviteten. Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Säkerhetshantering
 • Obeståndshantering
 • Kreditanalyser
 • Inkasso/påminnelser


Kvalifikationer
 • Har en yrkeshögskole- eller universitetsexamen inom ekonomi, alternativt erfarenhet av liknande roll som motsvarar detta
 • Har goda kunskaper i Office-paketet, främst Excel
 • Har mycket goda kunskaper i såväl svenska och engelska, då båda språken kommer användas i arbetet dagligen

Det är meriterande och din ansökan kommer att prioriteras om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat kundnära och kravställande gentemot kund (såsom att exempelvis hanterat påminnelser och inkassoärenden) och erfarenhet av att ha arbetat med kredithandläggning.

Som person är du strukturerad och har en förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, även när tempot är högt. Då de olika arbetsuppgifter som ingår i rollen är av varierande karaktär ställs det krav på att ha ett noggrant arbetssätt för att bli framgångsrik i arbetet. Självklart gillar du även att arbeta i team och trivs med de många olika kontaktytor som rollen innebär, både internt och externt.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt, kortare uppsägningstid kan komma att prioriteras
 • Omfattning: Heltid, projektanställning under 1 år
 • Placering: Norrvikenleden 97, Rotebro i Sollentuna

Inför en anställning hos Elektroskandia genomför de en bakgrundskontroll.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
13 jan. 2024 (46 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se
http://www.academicwork.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Bank, Finans & Försäkring
Företagslogga
Stockholms stad
Bank, Finans & Försäkring
Företagslogga
Danderyd
Bank, Finans & Försäkring
Företagslogga