Content manager till Skandias talangprogram Accelerate!

Content manager till Skandias talangprogram Accelerate!

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2023 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandia Accelerate med start i höst! Bli en del av engagerade kollegor som arbetar i en miljö där det är i högt i tak och god sammanhållning. För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.
Arbetsuppgifter

Som Content Manager brinner du för att arbeta fram kundvänligt innehåll utifrån en förståelse för kundens behov och förutsättningar. Du ser till att inkludera kundperspektivet likväl som verksamhetens uppsatta mål för att skapa innehåll som engagerar. Det är många olika delar av verksamheten som kommer göra digitala satsningar framåt och din uppgift är att få in de olika perspektiven i dessa satsningar, användarnas behov och verksamhetens mål och förutsättningar. På enheten jobbar du ihop med andra content managers, UX designers och specialister inom CX, digitalisering och marketing automation. Initialt kommer du få följa din mentor och få stöttning av mer seniora kollegor för att sedan börja driva egna processer. Du deltar i effektkartläggningar, inventerar textbehov utifrån effektmål, tar fram texter utifrån vår process och implementerar texten i olika system. I rollen ingår att hantera intressenter som en del av din process för att kvalitetssäkra innehållet. Målet med rollen är att du ska få en bred förståelse för verksamheten för att sedan kunna gå vidare till mer seniora roller.

Kombinerat med dina arbetsuppgifter kommer du även delta i Skandias talangprogram under sex månader där du ges en unik inblick i Skandia som koncern. Programmet kommer innebära att du till 50% arbetar med arbetsuppgifter med ordinarie team och 50% kommer utgöras av gemensamt arbete med de övriga deltagarna i Skandia Accelerate. Programmet kommer innebära genomgång av och besök på olika delar av Skandia samt case-arbete. Här ges du en unik möjlighet att få inblick i en av Sveriges ledande aktörer!

Arbetsuppgifter


Kvalifikationer

Vi letar efter dig med en stark motivering för tjänsten och branschen med en brinnande iver att lära dig mer. För att lyckas i tjänsten behöver du ha en god förståelse för det skrivna ordet - som Content Manager på Skandia arbetar vi i tät kommunikation med kund, där dialogen är A och O. Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor tror vi även att du är duktig på att skapa relationer med andra och besitter en personlig mognad och självinsikt där du utstrålar trygghet.

 • Du har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, utveckling, interaktionsdesign medieteknik, reklam eller annan relevant utbildning
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande erfarenheter:

 • Tidigare relevant arbetslivserfarenhet upp till max två år efter avslutade studier
 • Erfarenhet av CRM- samt CMS-system

Som ovan nämnt kommer vi lägga en stor vikt vid personliga beteenden för den här tjänsten. Vi kommer titta närmare på följande beteenden:

 • Relationsskapande
 • Flexibel
 • Lyhörd
 • Lösningsfokuserad

Övrig information

 • Bifoga CV, personligt brev och betygsutdrag till din ansökan
 • Start: 1 september
 • Omfattning: 100%
 • Placering: Skandias huvudkontor på Lindhagensgatan 86, 112 18 Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli anställd direkt hos Skandia och Skandias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Jobbkrav
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se
Sista ansökningsdag 20 mars 2023 (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se