Aktuarie till talangprogrammet Skandia Accelerate!

Aktuarie till talangprogrammet Skandia Accelerate!

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2023 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandia Accelerate med start i höst! Bli en del av Aktuariefunktionen tillsammans med engagerade kollegor som arbetar i en miljö där det är i högt i tak och god sammanhållning. För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.
Arbetsuppgifter

Som junior aktuarie i Aktuariefunktionen på Skandia kommer du få den optimala starten på din karriär som aktuarie. Aktuariefunktionen är en av Skandias centrala funktioner och har kontaktytor i hela organisationen, vilket innebär en stor variation av arbetsuppgifter och frågeställningar. Frågeställningar kan exempelvis beröra områden som produktutveckling, överskottshantering, prissättning och reservsättning. I rollen kommer du jobba nära andra mer erfarna aktuarier i Aktuariefunktionen och få en bred förståelse för de aktuariella frågeställningarna. På sikt finns alla möjligheter att växa i rollen inom Aktuariefunktionen eller på annat håll inom Skandia.

Det dagliga arbetet kommer bl.a. bestå utav:
 • Bearbetning och analys av data för att kunna dra statistiska slutsatser
 • Simuleringar av både förväntade och stressade utfall på balansräkningen
 • Tillhörande regelverksbedömningar och rapportskrivning
 • Stötta seniora kollegor med diverse arbetsuppgifter så som hantering av data samt gräva data i olika databaser

Kombinerat med dina arbetsuppgifter kommer du även delta i Skandias talangprogram under sex månader där du ges en unik inblick i Skandia som koncern. Programmet kommer innebära att du till 50% arbetar med arbetsuppgifter med ordinarie team och 50% kommer utgöras av gemensamt arbete med de övriga deltagarna i Skandia Accelerate. Programmet kommer innebära genomgång av och besök på olika delar av Skandia samt case-arbete. Här ges du en unik möjlighet att få inblick i en av Sveriges ledande aktörer!

Arbetsuppgifter


Kvalifikationer
 • Har en Civilingenjörsexamen eller liknande utbildningsbakgrund med fokus på matematik och statistik med goda resultat
 • Nyligen tagit din examen eller har jobbat upp till ett par år som aktuarie
 • Mycket goda kunskaper i det svenska språket såväl som i tal och skrift

Meriterande erfarenheter:

 • Tidigare kunskaper i SQL, VBA eller liknande verktyg
 • Examen från Aktuarieprogrammet

För att lyckas i rolen tror vi att du är en nyfiken person med stark vilja att lära dig nya saker. Du har ett genuint intresse för matematiska modeller och hur de kan användas till verkliga frågeställningar. Du har en förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett sådant sätt att du håller tidsramar. Som person är du initiativtagande och ambitiös. Du är en god lyssnare och kommunikatör och ser fördelar i att vara en lagspelare för att nå framdrift. Vi kommer titta närmare på följande beteenden:

 • Samarbetsinriktad
 • Problemlösande
 • Självgående
 • Resultatinriktad

Övrig information

 • Bifoga CV, personligt brev och betygsutdrag till din ansökan.
 • Start: 1 september
 • Omfattning: 100%
 • Placering: Skandias huvudkontor på Lindhagensgatan 86, 112 18 Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli anställd direkt hos Skandia och Skandias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Jobbkrav
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se
Sista ansökningsdag 20 mars 2023 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se