Hoppa till innehåll

Accounting Manager till Coromatic

Är du redo för nästa steg i din karriär och brinner för att utveckla såväl team som redovisningsprocesser? Nu söker vi en Accounting Manager till Coromatic. Här får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett viktigt uppdrag, tydliga värderingar och stark tillväxt.

Coromatic AB

Coromatic är Nordens ledande leverantör av verksamhetskritisk infrastruktur och hjälper kunder säkerställa datakommunikation och strömförsörjning till samhällskritiska anläggningar genom att tillhandahålla tjänster och lösningar som levererar reservkraft och oavbruten strömförsörjning.

Coromatic är specialister inom rådgivning, drift, service, datacenter, reservkraft, UPS/avbrottsfri kraft. Företaget tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för sina kunder, räddar liv genom oavbruten drift 24/7 och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan.

Coromatic har i Norden drygt 5 000 kunder, bland dem finns 60 procent av Nordens 100 största företag, inom ett stort antal branscher till exempel datacenter, hälso- och sjukvård, offentlig sektor, transport, industri, telekom, finans och detaljhandel. Huvudkontoret finns i Bromma, Stockholm.

Coromatic gruppen består idag av mer än 600 anställda och är sedan 2021 ett dotterbolag inom E.ON koncernen.

Coromatic befinner sig i en spännande tillväxtfas. Efterfrågan drivs av digitalisering, elektrifiering ett ändrat säkerhetsläge, vilket gör att efterfrågan ökar från våra tjänster.

Tillsammans har vi ett viktigt uppdrag i att säkra ett robust och hållbart samhälle.

Arbetsbeskrivning- Accounting Manager

I din roll som Accounting Manager kommer ditt ansvar vara att leda och utveckla redovisningsteamet och dess funktioner i Sverige. Funktionen Finance är uppdelad i avdelningarna; Accounting, Business Controlling och Group Reporting & System. Gruppen för Accounting i Sverige består av fyra medarbetare, varav tre personer sitter på huvudkontoret i Bromma och en i Östersund.

Som Accounting Manager säkerställer du att organisationens finansiella information är korrekt, uppdaterad och överensstämmer med relevanta policys, lagar och förordningar. Du leder framtagandet och utvecklingen av nordiska redovisningspolicys och redovisningsprocesser som syftar till att stödja affärens tillväxt och strategiska mål.

Affären som idag sträcker sig över tre länder med två tillkomna dotterbolag i Sverige under 2023, är inne i en intensiv förändringsfas inom många områden vilket skapar utvecklingsbehov inom Accounting området.

Du rapporterar till gruppens CFO och ingår i dennes styrgrupp tillsammans med Business Controllerchef och respektive Finance Director för Danmark och Norge.

Erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi. Du har en gedigen bakgrund inom redovisning med ca fem års ledarerfarenhet från liknande roll, gärna med erfarenhet av förändringsledning.

Du har god erfarenhet av rapportering, Excel samt är van att presentera ekonomisk information och processer. Du besitter en stor IT/ systemkunskap, gärna med erfarenhet av att driva digitaliseringsprocesser. Du har både erfarenhet och passion för att arbeta med och utveckla strukturer kring affärssystem.

För rollen ställer vi krav på mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från att arbeta i internationella miljöer, gärna med Danmark och Norge, samt i en matrisorganisation.

Profil

Du är autentisk i ditt ledarskap där du genom närvaro och tydlig kommunikation leder, stöttar samt skapar energi i teamet för att driva utveckling framåt. Vi ser gärna att du besitter du en god förmåga att driva förändrings- och digitaliseringsprocesser och kan förmedla detta pedagogiskt och med tydliga mål samt med god uppföljning. I övrigt är du en analytisk, strukturerad och målmedveten person som gillar att se tydliga resultat av ditt arbete.

Ansökan

Vi intervjuar löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Ellinor Dam på A-Talent Finance, 0708-468856, ellinor.dam@atalent.se.

A-Talent Finance är en del av A-Talent Group och är ett specialiserat rekryterings- och konsultföretag inom ekonomi, finans och HR. Vi rekryterar till alla typer av befattningar inom vårt område och våra kunder är såväl stora som små företag och återfinns inom en rad olika branscher.
A-Finance Nordic AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (1 dag kvar)
Typ av anställning

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Försäljning
Företagslogga
Stockholms stad
Försäljning
Företagslogga
Stockholms stad
Försäljning
Företagslogga

Liknande Jobb