Group & Sweden HR Chef

Group & Sweden HR Chef

Rollen har höjd och bredd och det är något du uppskattar. För Sverige kommer du att vara operativ att implementera HR strukturer och policys, skapa ett ledarutvecklingsprogram eller stötta chefer. Till koncernen rör du dig på internationellt strategisk nivå, säkerställer att HR-strategierna stödjer företagets övergripande mål kopplat till vår affärsplan. Ett HR projekt som ligger framåt är att stärka vårt värdegrundsarbete och fortsätta utveckla vår företagskultur vilket kommer vara en viktig del av din tjänst.

Tjänsten är baserad på vårt Stockholmskontor på Gärdet, du rapporterar till Vice VD/CFO. Du kommer ha ett nära samarbete med HR teamet i Ljungby och Danmark.

Dina arbetsuppgifter
  • Ansvara och driva det övergripande HR-arbetet i bolaget, operativa & strategiska för Sverige & koncernen, genom att utveckla, implementera och följa upp gemensamma rutiner, policyers och processer
  • Organisations- och grupputveckling
  • Coacha, utbilda och vägleda bolagets chefer
  • Identifiera, förstärka och förvalta företagets värderingar och kultur i samband med att organisationen växer och förändras
  • Du kommer vara aktiv i funktionens ledningsgrupp och bidra till företagets övergripande strategier
Din erfarenhet:

Vi tror du ha en akademisk examen inom PA/PAO-programmet och några års kvalificerad erfarenhet inom liknande HR roll. Ett krav är goda kunskaper inom arbetsrätt, kollektivavtal och samt erfarenhet av fackliga förhandlingar. Du har goda verbala och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

För att lyckas kommer du som person behöva vara affärsdriven, prestigelös och lösningsorienterad. Det i kombination med en målfokuserad attityd och en stark passion för ditt jobb kommer göra dig framgångsrik i denna roll. Att du har en god förmåga och intresse i att utveckla verksamhetens strukturer kommer både göra ditt jobb roligt och enklare.

Vi tror att du ha erfarenhet från produktion- eller industriell verksamhet, med erfarenhet från kollektivt- och tjänstemannasidan. Vi ser gärna att du ha erfarenhet av en internationell verksamhet. Resor förekommer till våra olika kontor.

Vi erbjuder

Ymers tillväxt och expanderingsresa har bara börjat. Vi letar därför efter en person som står redo för nästa steg i karriären. Du erbjuds en verksamhetsnära roll i ett snabbrörligt bolag och vi söker dig som är full utav passion och trygg i din HR kunskap.

Vi har en viktig roll i det globala skiftet till grön energi och bidrar därmed aktivt till en mer hållbar framtid där du får en möjlighet att vara med och påverka och bidra.

Vilka är Ymer?

Vi hjälper till att hålla världen igång. Våra lösningar hjälper företag över hela världen att behålla kylan - oavsett om de gräver ny mark eller omvandlar vind till ren el. Vi skapar tekniken, men det är våra medarbetare som gör vårt företag unikt. Varje dag använder de sin omfattande kunskap, sin kompetens och sin kreativitet för att lösa våra kunders utmaningar.

Vi är stolta över våra medarbetare, precis som vi är stolta över vårt arv. Vi är ett skandinaviskt företag och känner oss hemma i en tradition där precision, kvalitet och kreativitet är viktiga ledord. Vårt namn är faktiskt hämtat från den nordiska mytologin, där Ymer var en jätte som föddes ur isen. Ganska passande, eller hur?

Ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker tjänsten ansökningslänken på Wise Professionals hemsida. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se eller Paul Sredojevic på Paul.Sredojevic@wise.se.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GRPR.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (19 dagar kvar)