Head of Business Sales

Head of Business Sales

Head of Business Sales

Är du ung och hungrig? Är du egentligen lämpad som vd men har inte fått chansen ännu? Klarar du dig på en lön på 17.500kr till att börja med?

Bra! Då kan du läsa vidare :)

Vår vision är att alla världens skolungdomar skall kunna lämna skolan med gott självförtroende och ett CV fyllt med referenser. Trots att vi bara funnits i app store i drygt två år så har vi över 30 000 registrerade ungdomar i Sverige och förmedlat över 10 miljoner kronor till dem.

Rollen

Har du någonsin undrat hur det hade varit att kliva med i något riktigt tidigt? Att vara med och skapa något nytt? Som Head of Business Sales på Yepstr kommer du vara med från starten och bygga upp hur vi arbetar mot våra företagskunder.

Vår företagslösning växer redan och genererar intäkter. Grunden är alltså klar. Vi har över 150 företag som tagit hjälp av oss. Vi har många återkommande kunder och antalet växer hela tiden - men vi har ingen i teamet som bär ansvaret för våra företagskunder. Det vill vi ändra på.

Vi har tänkt oss ett innovativ upplägg för den här rollen. Eftersom vi idag redan tjänar ca 17.500kr i månaden på våra existerande företagsjobb så får du det i lön. Allteftersom du ökar det här så kommer du få bestämma mellan att ge dig själv bonusar - eller att anställa dina första team-medlemmar och accelerera tillväxten ännu mer.

Rollen kommer växa med tiden men räkna med:

 • Första året är det benhårt sälj som gäller, primärt över telefon men även kundmöten med våra större kunder. Dyk rakt in och visa vad du går för.
 • Efter tre till fem månader så bör du ha lyckats dubbla vår försäljning. Din fasta lön ökar då till 20.000kr/mån samt att du får ett stort beslut: antingen ge dig själv en bonus eller anställa din första säljare.
 • Det andra året så ser vi framför oss att du har ett team med totalt 3 säljare (inklusive dig själv). Då är det dags att ni tar på er designermössan och summerar allt ni lärt er för då kommer vi påbörja design och utveckling av en separat hemsideportal för våra företagskunder (vår app duger inte för stora företag!).

Du bestämmer själv hur du anfaller den här utmaningen, men vi har några grundläggande förväntningar:

 • Ta fram en enkel säljstrategi (vilka företag ska vi sikta på och hur ska vi nå dem). Involvera gärna vd och övriga teamet om du känner att du behöver!
 • Ta fram en tremånaders plan med säljmål och antal telefonsamtal / möten du kommer behöva (per dag!) för att nå dessa mål.
 • Avsätt tid till att kontakta våra nuvarande kunder. Hur hittade de oss? Vad gillar de med oss? Varför stannar de? Känner de några andra företag som borde prova Yepstr?
 • När du anställer dina första team-medlemmar så innebär det inte att våra förväntningar på dig försvinner. Nu vill vi se dig växa och coacha och motivera ditt team - samtidigt som du tar hand om våra största konton.

Att ha en ledande roll i en startup ställer lite annorlunda krav jämfört med att jobba för ett vanligt bolag som "redan går med vinst". Här är de saker vi sett hos folk som trivs bäst:

 • Uthållighet. Absolut, det kan ta tre månader och så smäller det. Men sannolikt tar det längre tid. Är du inte beredd att "mentalt committa" till åtminstone tre år så är inte detta rätt plats för dig.
 • Ta hjälp av ditt team! Vi bygger något som ingen byggt tidigare. Därför finns det inga enkla svar. Precis som alla vi så kommer du också fastna på något och då räknar vi med att du tar tag i personen bredvid dig!
 • Du drivs av ett högre syfte. Du vet att du kan tjäna långt mycket högre lön någon annanstans, men du jobbar hellre med något du brinner för. Något som kommer förändra världen till det bättre för all framtid.
 • Du är kul att jobba med! Det är mycket roligare att springa ett maraton tillsammans om man gör det med ett leende på läpparna :)

Erfarenhetskrav

 • Minst tre år i en säljroll inom bemanning eller rekrytering
 • Minst sex månader i telefonförsäljning
 • Erfarenhet av att arbeta i olika CRM och / eller säljsystem
 • Erfarenhet av att arbeta tillsammans med andra säljare
 • Flytande svenska och bra engelska

"Nice-to-have"

 • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar
 • Ledarskapserfarenhet - tidigare erfarenhet i att coacha andra säljare
 • Erfarenhet av startups eller mjukvaruutveckling

Erbjudandet

Att kliva med såhär tidigt betyder en låg initial lön - men i gengäld en extrem utvecklingskurva allteftersom vi lyckas. Du börjar med en fast lön på 17 500kr samt en bonus avhängigt av performance. Efter sex månader, när vi sett vad du går för så kommer du erbjudas att bli delägare via optioner. Därefter så har du själv möjlighet att bestämma vad som är viktigast för dig - ökat ägandeskap, högre lön eller bonusar.

Nyfiken på vilka våra användare är? Kika här: https://www.youtube.com/watch?v=IC_nlcsu4uU

Vill du lära dig mer om vårt företag och våra värderingar? https://poddtoppen.se/podcast/1452113607/whats-in-the-water/gamifying-teenage-jobs-with-yepstr-founder-jacob-rudback

START: Vi anpassar oss efter dig, men helst så snart som möjligt!
KONTOR: Stockholm
ROLL: Tillsvidare
LÖN: Grundlön med provision

Låter det som något för dig? Kul! Skicka din ansökan till sales@yepstr.com inkludera gärna CV samt minst två referenser. Vi ser fram emot att lära känna dig!
Mer info
Kontaktperson Jacob Rudbäck
Email Mejla Jacob Rudbäck
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.yepstr.com
Sista ansökningsdag 2 dec 2019 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Yepstr är en app som ger ungdomar en chans att visa vad de går för innan de tar steget in i arbetslivet. Först genom att jobba för sina grannar (barnvakt, läxhjälp etc.) för att sedan låsa upp företagsjobb (när de redan samlat på sig referenser och goda vitsord). Vi ser till att arbetet är kul och ersättningen schysst.

Idag är vi Sveriges största förmedlare av barnvakter (!!) och vi växer snabbt inom andra områden såsom läxhjälp. Vår vision är att alla världens skolungdomar skall kunna lämna skolan med gott självförtroende och ett CV fyllt med referenser.

Trots att vi bara funnits i app store i drygt 2 år så har vi över 30 000 registrerade ungdomar i Sverige och förmedlat över 10 miljoner kronor till dem.