Applikationsingenjör

Applikationsingenjör

Applikationsingenjör - vattenrening

Vi söker en erfaren ingenjör inom vattenreningsteknik/ process, främst kommunala vatten- och avloppsreningsverk och som har ett starkt intresse för att stötta vår säljorganisation.

Denna tjänst kommer att ingå i vår projektgrupp inom Treatment (behandling av vatten) och rapporterar till Projektchefen som är direkt underställd Affärsområdeschefen för kommunalt vatten & avlopp (Public Utility). Projektgruppen är skapad för att öka fokus på att sälja kompletta lösningar till den kommunala marknaden, i viss mån även industrikunder.

Tjänsten är placerad i Stockholm, men det möter inget hinder att sitta på annan ort i Sverige.

I din roll ingår att vara expert inom vattenrening och att dimensionera och välja produkter ur Xylems portfölj för vattenrening. Du utarbetar offertunderlag och färdigställer ibland offerten åt säljorganisationen.

Tjänsten innebär en del resande inom Sverige, tillsammans med säljare i syfte att möta kunden på plats. I tjänsten ingår också att delta vid besiktning och idrifttagande av levererade system. Du kommer att hålla i utbildningar och seminarier för både vår egna sälj- och service organisation och våra kunder.

Erfarenhet

Du har en teknisk bakgrund med lägst högskolekompetens, med inriktning process/kemi, miljö, eller väg och vatten.

För att lyckas inom denna position krävs minst 10 års erfarenhet inom försäljning av tekniska produkter/tjänster, samt branscherfarenhet. Särskilt meriterande är det om du har praktisk erfarenhet från anläggningar inom vattenrening.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Personliga egenskaper

Du har förmåga att snabbt sätta dig in i frågeställningar och hittar en för varje tillfälle optimal lösning.

Du är självgående och tar initiativ till att fatta snabba beslut utan att förlora ditt kritiska tänkande och ifrågasättande.

Du är bekväm med att röra dig i säljorganisationen, möte slutkund samt entreprenörer.

Inom Projektgruppen är vi 5 personer som arbetar med process, projektledning, offertframtagning, samt försäljning. Vi är engagerade och hjälpsamma.

Vi håller en hög kompetensnivå och en hög servicegrad internt såväl som externt.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via careers.xyleminc.com

Har du frågor är du välkommen att kontakta Leila Sayyad, Corporate Recruiter, leila.sayyad@xyleminc.com

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.xyleminc.com
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xylem |zlm| 1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna; 2) ett ledande bolag för vattenteknologi. Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar. Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com. Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!