Applikationsingenjör Teknisk support till Xylem

Applikationsingenjör Teknisk support till Xylem

Trivs du i en roll där du varvar kundkontakt med tekniska frågeställningar? Vill du tillsammans med engagerade kollegor fortsätta hålla Xylems tekniska support i framkant? Då kan detta vara ditt nästa steg i karriären!

Om tjänsten

Till Xylems svenska säljorganisation och avdelningen för teknisk support söker vi en utåtriktad Applikationsingenjör som tillsammans med åtta medarbetare, ska stötta Xylems svenska säljare och kunder gällande Xylems produktsortiment. Du kommer att arbeta med produkter och applikationer inom vattenrenings-segmentet, framförallt kommunalt avloppsvatten.

Rollen erbjuder ett varierat och lärorikt arbete med många kontakter över hela Sverige, både med kunder och kollegor inom och utom avdelningen. På egen hand eller i samråd med säljare kommer du att vara den som erbjuder nya och befintliga kunder den bästa och smartaste lösningen för deras behov. Vanliga arbetsuppgifter i rollen är:
  • Utifrån kundens problembeskrivning kunna erbjuda rätt produkt
  • Göra beräkningar och dimensioneringar med hjälp av beräkningsprogram och erfarenhetsbaserad kunskap samt föreslå produkter/lösningar på Xylem-sortimentet
  • Ta fram offertunderlag
  • Hålla i interna och externa utbildningar och seminarier
Du kommer vara placerad på Xylems kontor i Sundbyberg och rapportera till chefen för Teknisk Support.

Är det här du?

För att passa och trivas i rollen ser vi att du har en teknisk/mekanisk förståelse, det är meriterande om du har en akademisk eller högskoleutbildning. Vi ser att du har erfarenhet från en närliggande roll och kunskap och intresse för Xylems egna eller liknande produkter och du tycker om att kombinera detta med support. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Det ses som meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av vattenrening och om du tidigare har hållt i utbildningar.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad och analytisk med ett tydligt service-fokus. Du motiveras av att ta fram lösningar och förslag och kan fatta egna beslut i det dagliga arbetet. God samarbetsförmåga är en annan egenskap som utmärker dig, men framförallt är du serviceorienterad och trivs med att stötta både medarbetare och kunder.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Louisa Torstensson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!'

Sökord: technical support, kundservice, customer support, VA, pumpar, pump, roterande maskiner, axlar, elmotorer, anläggning, miljö, vattenreningsverk, avloppsreningsverk.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Recruitment
Sista ansökningsdag 30 apr 2020 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem arbetar drygt 15 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,6 miljarder dollar. Xylem Sveriges försäljningsorganisation finns på 11 orter och består idag av ca 160 medarbetare inom sälj, service, marknad, administration och teknik.