Projektledare till Produktutveckling på Xylem

Projektledare till Produktutveckling på Xylem

Till det globala företaget Xylem söker vi nu projektledare till produktutvecklingsavdelningen (R&D). Vill du vara med och bidra till innovativa lösningar för världens vattenbehov? Brinner du för att arbeta internationellt och vara spindeln i nätet när nya pumpar ska utvecklas? Då kan du vara den vi söker!

Om tjänsten

Arbetsbeskrivning

Som projektledare får du leda produktutvecklingsprojekt av varierande storlek och komplexitet, från idéstadie till säljbara produkter inom företrädesvis mekanik med inbyggd elektronik. Du får en central och viktig roll med många olika kontaktytor internt och externt där din förmåga att samarbeta och leda andra spelar en betydelsefull roll för projektens framgång. Närhet till beslut och en öppen dialog är kulturen som råder inom R&D. Xylem är inne i en spännande digitaliseringsresa där du som projektledare kommer att få goda möjligheter att påverka och delta i förändringen.

Ditt arbete kommer att omfatta ledning av produktutvecklingsprojekt inom nyutveckling med uppgifter såsom:
  • Leverera projekt enligt plan och överenskomna mål
  • Projektplanering, uppföljning och rapportering
  • Projektbudgetering och prognostisering
  • Koordinering mot marknad, inköp, tillverkning och produktägare
  • Kommunikation av projektstatus gällande tid, resurser, projektkostnader investeringar, risker och prestationer till olika intressenter i projekten
  • Delta i vidareutvecklingen av produktutvecklingsprocessen
Du tillhör ett team av kompetenta kollegor bestående av tekniska chefer, konstruktörer, projektledare och produktägare. Tjänsten är placerad i Sundbyberg och du rapporterar till chefen för produktutveckling.

Är det här du?

Vi söker dig som har erfarenhet av att koordinera och leda produktutvecklingsprojekt. I grunden har du en akademisk examen inom maskinteknik, elektroteknik, datateknik eller likvärdig. För att lyckas i rollen har du stor förståelse för de tekniska disciplinerna inom mekanik och/eller elektronik och vill dela med dig av dina erfarenheter. Vi behöver en person som vill ta ägarskap i projekten och som kan bidra med kunskap och eget arbete inom både väntade och oväntade områden. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Tidigare erfarenhet av att ha arbetat internationellt är mycket meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är självgående och hanterar oplanerade incidenter med ett stort lösningsfokus där du kan ta beslut i de situationer som krävs. Som person är du målstyrd, utåtriktad och drivande. Du anpassar dig lätt i olika miljöer och situationer och trivs i en föränderlig miljö. En tydlig struktur och förmågan att växla mellan detaljer och helhet kommer naturligt för dig. Då du kommer ha många kontaktytor i din roll är det viktigt att du har en fallenhet för att skapa goda långsiktiga relationer och du anpassar din kommunikation till situation och person. Lyhördhet, prestigelöshet och hjälpsamhet är andra egenskaper som Xylem värderar högt.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Jessica Bauer på 08-120 50 422. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Jessica Bauer
Telefon 08-120 50 422
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Recruitment
Sista ansökningsdag 18 mars (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar.